Horia-Roman Patapievici faţă în faţă cu Mihai Constantinescu, director executiv al Festivalului Enescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sfârşit de Festival Internaţional „George Enescu, Horia-Roman Patapievici redeschide seria întâlnirilor „Înapoi la argument”, avându-l ca invitat pe Mihai Constantinescu, directorul Artexim, joi, la ora 19.00, la Librăria Humanitas Cişmigiu.

Tema primei ediţii din această toamnă a întâlnirilor „Înapoi la argument”, cu Horia-Roman Patapievici este proaspăt încheiata ediţie a Festivalului Internaţional „George Enescu”, desfăşurat de pe 30 august pe 20 septembrie. „Privind înapoi cu plăcere. Festivalul Enescu la a XXII-a ediţie” şi-a intitulat Horia-Roman patapievici această întâlnire, care va avea loc la Librăria Humanitas Cişmigiu, joi seara, începând cu ora 19.00, invitat special fiind Mihai Constantinescu, directorul Artexim.

Mihai Constantinescu, general manager Artexim, este director executiv al Festivalului Internaţional „George Enescu” din 1991. De atunci, impresionanta reuniune de orchestre, dirijori şi interpreţi, care avea loc iniţial o dată la trei ani, şi-a mărit frecvenţa. Din doi în doi ani, bucureştenii îşi trec în agendă concertele şi recitalurile preferate din festival. Sălile sunt arhipline, iar pentru unele concerte biletele sunt epuizate în câteva minute, se arată într-un comunicat de presă.

În acest moment, Festivalul Enescu este considerat al treilea în lume ca importanţă, după BBC Proms şi Festivalul de la Lucerna. Este, pe de-o parte, meritul echipei coordonate de Mihai Constantinescu şi, pe de altă parte, rezultatul faptului că, începând din 1998, în funcţiile de preşedinţi onorifici şi directori artistici au fost atrase nume importante ale muzicii clasice: lordul Yehudi Menuhin, dirijorul Lawrence Foster, compozitorul şi pianistul Roman Vlad, dirijorul Cristian Mandeal şi Ioan Holender. În 2017, aceste poziţii vor fi preluate de dirijorii Zubin Mehta (preşedinte onorific) şi Vladimir Jurowski, încă neconfirmat oficial şi în jurul numelui căruia s-au purtat discuţii aprinse în timpul acestei ediţii a festivalului, care a adus publicului 22 de lucrări de George Enescu în interpretarea unora dintre cele mai valoroase orchestre ale lumii.

Evenimentul de la librăria Humanitas de la Cişmigiu va fi transmis live pe site-ul www.humanitas.ro.

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite