Harta României în cărţi citite. Irina Binder şi „Micul Prinţ”, în topul preferinţelor românilor. Clujul citeşte Constituţia României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Irina Binder se plasează în topul autorilor citiţi de români cu două volume, clasamentul fiind completat de Antoine de Saint-Exupery cu clasicul „Micul Prinţ”, de o carte despre medicină şi nutriţie a Simonei Tivadar, dar şi de „Scurta istorie a omenirii” a faimosului Yuval Noah Harari.

Librăria online Libris.ro a vândut în 2018 peste 1,5 milioane de cărţi. Cinci din cei nouă autori ai celor mai vândute 10 cărţi în 2018 sunt români, Irina Binder plasându-se  în top cu 2 volume.

„Străinul de lângă mine” al româncei Irina Binder, este cea mai vândută carte pe Libris.ro în 2018, fiind cartea preferată în 30 dintre cele 42 judeţe ale ţării. Cartea „Insomnii”, a aceleiaşi autoare, se află pe locul 2 în topul naţional, urmată de volumele „Micul Prinţ” de Antoine de Saint Exubery, „Medicină, nutriţie şi bună dispoziţie” de Simona Tivadar şi „Sapiens. Scurtă istorie a omenirii”, de Yuval Noah Harari.

România în cărţi citite: harta cititorilor

Bucureşti, cu 313.517 cărţi, Braşov, cu 130.873 şi Cluj cu 83.488 sunt judeţele în care s-au comandat cele mai multe cărţi prin Libris.ro în 2018.  Cele mai vândute titluri în aceste judeţe au fost „Străinul de lângă mine” de Irina Binder în Bucureşti, „Orbi” de Petronela Rotar în Braşov şi „Constituţia României”, în Cluj.

Imagine indisponibilă

Braşovenii, bucureştenii şi ilfovenii au plasat cele mai multe comenzi raportat la populaţia judeţului.

Cea mai mare valoare medie a comenzii s-a înregistrat în Braşov, 155 lei, aproape dublă faţă de media naţională, în valoare de 80 lei. Cel mai fidel client de pe Libris.ro este tot din Braşov, el plasând 238 comenzi în decursul anului 2018. De altfel, clienţii din Braşov au făcut în medie 1,73 comenzi, cea mai mare valoare în raport cu judeţele ţării. Clienţii din Bacău au plasat în medie 1,45 comenzi, iar cei din Cluj şi Bucureşti, 1,44 comenzi.

Ce citesc românii: Topuri General, Beletristică, Cărţi pentru copii, Dezvoltare Personală

Beletristică, Dezvoltare personală şi Cărţi pentru copii sunt cele mai populare categorii de carte pe Libris.ro, alături de Manuale şi carte şcolară, în aproape toate judeţele ţării.

„Preocuparea părinţilor pentru educaţia copiilor este tot mai uşor de remarcat în toate zonele ţării. Manualele şcolare, cărţile pentru copii şi cărţile de parenting sunt constant în topul categoriilor preferate, top dominat în continuare de Beletristică. Ne bucură să remarcăm şi popularitatea în creştere a cărţilor scrise de autori români”, declară Laura Ţeposu, Director Dezvoltare şi Fondator Libris.ro.

Top 10 naţional - cele mai vândute cărţi pe Libris.ro în 2018:

1. Străinul de lângă mine - Irina Binder

2. Insomnii - Irina Binder

3. Micul prinţ - Antoine de Saint-Exupery

4. Medicină, nutriţie şi bună dispoziţie - Simona Tivadar

5. Sapiens. Scurtă istorie a omenirii - Yuval Noah Harari

6. De vorbă cu Emma ed.3 - Vitali Cipileaga

7. Orbi - Petronela Rotar

8. Ziua în care la capătul celălalt al iubirii n-a mai fost nimeni - Ioana Chicet-Macoveiciuc

9. Puterea extraordinară a subconştientului tău - Joseph Murphy

10. 27 de paşi - Tibi Uşeriu

Imagine indisponibilă

Top 5 cele mai vândute din Beletristică pe Libris.ro în 2018:

1. Străinul de lângă mine - Irina Binder

2. Orbi - Petronela Rotar

3. Ziua în care la capătul celălalt al iubirii n-a mai fost nimeni - Ioana Chicet-Macoveiciuc

4. Privind înăuntru - Petronela Rotar

5. Eu încă te iubesc - Cristina Chiperi

Top 5 cele mai vândute din Cărţi pentru Copii pe Libris.ro în 2018:

1. Cele mai frumoase poveşti - Ion Creangă

2. 100 de jocuri distractive şi educative

3. Montessori. Vocabular - Lumea plantelor

4. Jocuri ale minţii - Sarah Khan

5. Creionul magic - Caiet de activităţi - Grupa mică 3-4 ani - Cristina Bănică

Top 5 cele mai vândute din Dezvoltare Personală pe Libris.ro în 2018:

1. Insomnii - Irina Binder

2. De vorbă cu Emma ed.3 - Vitali Cipileaga

3. Cele cinci limbaje ale iubirii - Gary Chapman

4. Ascultă-ţi corpul, prietenul tău cel mai bun! ed. 3 - Lise Bourbeau

5. De vorbă cu mine însumi - Prentice Mulford

Cititori care folosesc cel mai mult dispozitivele mobile pentru a comanda pe Libris locuiesc în Timiş

Traficul înregistrat de pe dispozitive mobile pe Libris.ro în 2018 a ajuns la 60%, iar ratele cele mai mari de folosire au fost observate la vizitatorii din Timiş (76%), Bucureşti (72%) şi Cluj (71%). La polul opus din perspectiva folosirii dispozitivelor mobile se află vizitatorii din Harghita (53%), Covasna (54%) şi Brăila (57%).

Faptul că oamenii cumpără cărţi tipărite de pe mobile este un semn că, deşi ne adaptăm tot mai mult la viaţa digitalizată, ne dorim în continuare să petrecem timp offline. Este o tendinţă observată global şi mă bucur să văd că ne aliniem la ea şi ne alocăm mai mult timp pentru lectură”, adaugă Laura Ţeposu.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite