Grigorescu şi Baba, la licitaţia Artmark

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de opere de pictură, grafică şi sculptură, în valoare totală de 750.000 de euro, vor fi puse în vânzare astăzi. Licitaţia de Art-Nouveau şi Romantism şi Licitaţia de Postmodernism şi Contemporană vor avea loc la Hotelul Marriott, de la ora 19.30.

Licitaţia de Art-Nouveau şi Romantism are în centrul atenţiei opera „Ţărăncuţă odihnindu-se" de Nicolae Grigorescu (ulei pe pânză, 65 x 44 cm), una dintre cele mai încântătoare picturi cu figuri feminine ale maestrului naţional. Pictura este estimată la o valoare cuprinsă între 150.000 şi 250.000 euro.

Pentru prima dată într-o licitaţie Artmark, arta contemporană este în prim-plan. Zoltán Bela, Roman Tolici, Dragoş Burlacu, Francisc Chiuariu, Aurel Tar, Dan Beudean, Vlad Olariu, Teodor Graur, Iuliana Vâlsan, Gheorghe Ilea, Mircea Suciu, Tara Von Neudorf sunt doar câţiva dintre cei peste 40 de artişti contemporani din tânăra generaţie ale căror lucrări vor fi scoase la vânzare la prima licitaţie Artmark de artă contemporană.

Lucrări-vedetă

Licitaţia prezintă şi creaţii a peste 30 de artişti contemporani reputaţi, consideraţi figuri centrale ale postmodernismului românesc: Ion Grigorescu, Ştefan Câlţia, Sorin Ilfoveanu, Constantin Flondor, Ion Biţan sau Florin Mitroi.Licitaţia de Artă Postmodernă şi Contemporană are în centrul atenţiei lucrarea intitulată „Prinţesa", o operă spectaculoasă: o locomotivă cu aburi, desenată la scară reală, în pastel pe pânză, cu o înălţime de 4,5 metri şi 20 metri lungime. Autorul „Prinţesei" este tânărul Alexandru Bunescu, iar valoarea operei sale este cuprinsă între 50.000 - 60.000 de euro. O altă lucrare scoasă la vânzare este „Enescu", semnată de Corneliu Baba.

Baba alege să îl picteze pe Enescu bătrân, umil, în faţa mulţimii ce-l elogiază. Valoarea operei este cuprinsă între 15.000 şi 20.000 de euro. Lucrări de pictură şi grafică reprezentative pentru Art- Nouveau şi Romantism, realizate de către artişti precum Nicolae Vermont, Kimon Loghi, Nicolae Tonitza, Nicolae Grigorescu sau Ştefan Popescu, vor ilustra formele pe care le-a luat arta românească de la începutul secolului al XX-lea. O noutate absolută a licitaţiei o reprezintă pictura „Irişi" (acuarelă pe satin, 19 x 14 cm), realizată de M. S. Regina Maria a României, una dintre puţinele opere de-ale sale care apar pe piaţa de artă din România. Valoarea estimată este cuprinsă între 2.000 şi 3.000 de euro. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite