Gigi Căciuleanu dansează la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miercuri, 7 septembrie, începând cu ora 19.00, pe scena Teatrului Naţional „Radu Stanca", va avea loc spectacolul „Noche Bach", în coregrafia lui Gigi Căciuleanu şi interpretarea Baletului Naţional din Chile

Evenimentul va avea loc în cadrul Întâlnirilor JTI şi al Festivalului „George Enescu".

Spectacolul pune în practică preocupările personale ale coregrafului roman, atât în domeniul tehnicii, cât şi în cel al exprimării prin dans, ca o îmbinare a poeziei cu matematica.

Prima parte a spectacolului, „Conciertos", explorează mecanismele cele mai ascunse ale fiinţei umane, fiind mai abstractă, asemenea unei partituri muzicale. Cea de-a doua „Canto" este prezentată ca un cor dansant.

Absolvent aş Şcolii Naţionale Superioare de Coregrafie din Bucureşti, Gigi Căciuleanu și-a șlefuit talentul la Școala de Balet a Teatrului Balșoi din Moscova, iar în 1973 s-a mutat la Paris.

Întreaga sa existență ca artist a stat sub semnul a două adevărate stele ale secolului XX, după cum el însuşi declară, Miriam Răducanu și Pina Bausch.

Biletele pentru acest spectacol au fost puse în vânzare la Agenția Teatrală de pe Nicolae Bălcescu și online pe eventim.ro. Prețul unui bilet la categoria I este de 50 de lei, iar la categoria II de 30 de lei.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite