„Fraţii Karamazov”, un spectacol al tinerilor absolvenţi UNATC, se joacă la Teatrul Elisabeta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
imagine spectacol Fratii Karamazov

Spectacolul „Fraţii Karamazov”,  producţie a UNATC I.L.Caragiale Bucureşti, realizată de clasa lui Florin Zamfirescu, se va juca luni, 9 martie, de la ora 19.00, la Teatrul Elisabeta.

Spectacolul de licenta Fratii Karamazov a prilejuit studentilor Anului III, Arta Actorului, de la UNATC Bucuresti, intalnirea cu unul dintre cele mai valoroase texte ale literaturii clasice universale.

Felul in care am construit traseul artistic al spectacolului a tinut seama, fara indoiala, de modul in care, cu fiecare actor in parte am analizat in cele mai mici detalii structura interioara a fiecarui rol in parte, spun studenţii.

 Din dorinta de a scoate in evidenta doar Omul, cu trairile si framantarile sale, cu bucuriile si tristetile, cu balansul permanent intre Lumina si Intuneric, pe un „camp de batalie, care e chiar sufletul omului”, am ales eliberarea scenei de orice fel de decor de sorginte stilistica realista, pastrand insa, in jocul actorului, drumul stanislavskian al realismului psihologic. 

Singurele „ajutoare” scenografice pe care le-am folosit sunt fundalul (panza de mari dimensiuni, pictata in ulei, de catre un tanar artist plastic) ce reprezinta „Coborarea in iad” (icoana de pe peretele exterior al Manastirii Voronet), ca semn al luptei permanente pe care o traverseaza fiinta umana, aflata mereu si mereu... intre rai si iad, precum si scaunul ce reprezinta, in stil estetic cubist, acelasi drum de la intuneric catre lumina. Este, de fapt, limbajul in care am propus acest spectacol: cubismul fiind curentul artistic care a spulberat forma, neviciind insa, fondul, spiritul operei, consideră echipa de tineri actori.

afis fratii karamazov

Distributia:
Dimitri Karamazov – Andrei Ciopec
Ivan Karamazov – Daniel Achim
Aleosa Karamazov – Costi Apostol
Smerdiakov – Vlad Benescu
Parintele Zosima – Liviu Popa
Rakitin – Florin Craciun
Procurorul – Tudor Morgovan
Judecatorul – Adrian Georgescu
Grusenka – Liudmila Bzovai
Katerina Ivanovna – Delia Danciu
Lise – Adela Bengescu
D-na Hochlakova – Ana Olas
Pan Miusialovici – Razvan Banica
Pan Wrublewski – Adrian Loghin
Calugari / Politisti – Cosmin Vajeu; Mihnea Nicolau
Tiganci – Ioana Calin; Calina Epuran; Romanita Toma; Ana Turcu
Regia si dramatizarea: Lector univ.dr. Bogdana Darie
Costumele si scenografia : Raluca Alexandrescu
Coregrafie Lorette Enache / Vlad Benescu
Ilustratia muzicala: Adrian Loghin
Pictura fundal: Gardin Cristian
Light design: Alexandru Bibere
Asistent regie: Andrei Ciopec

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite