Fotografii cu autografele artiştilor James Hetfield, Billy Idol, Brad Pitt, Rowan Atkinson, în premieră licitate la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Fotografii cu autograf, semnate de James Hetfield, solistul formaţiei Metallica, Rowan Atkinson în rolul Mr. Bean sau Brad Pitt în pelicula „Ad Astra”, sunt licitate, în premieră, la Bucureşti, pe 15 februarie.Fotografii cu autograf, semnate de James Hetfield, solistul formaţiei Metallica, Rowan Atkinson în rolul Mr. Bean sau Brad Pitt în pelicula „Ad Astra”, sunt licitate, în premieră, la Bucureşti, pe 15 februarie.

Valoarea semnăturilor este dată de numele celebrităţilor şi de momentul surprins în fotografie, raritatea piesei, condiţia în care se află, dar şi certificatul de autenticitate - calităţi îndeplinite de piesele care se scot la licitaţie, conform Artmark. 

Una dintre cele mai impresionante piese din colecţia de autografe este fotografia care îl ilustrează pe James Hetfield, solistul trupei Metallica. Piesa care poartă semnătura olografă a muzicianului are preţul de pornire de doar 200 de euro şi este însoţită de certificatul de autenticitate.

Tot pentru preţul de pornire de 200 de euro se va scoate la licitaţie şi fotografia semnată olograf de Anthony Kiedis, solistul formaţiei rock Red Hot Chilli Peppers. Seria autografelor este continuată de artistul englez Billy Idol, care semnează fotografia însoţită de certificatul de autenticitate ce se va scoate pentru 100 de euro preţ de pornire la licitaţie pe 15 februarie.

image

Actorul Rowan Atkinson în rolul lui Mr. Bean sau Arnold Schwarzenegger în filmul „Terminator 2” semnează fotografii ce au preţuri de pornire de 200 de euro în Licitaţia de Cărţi, Manuscrise şi Autografe.

De asemenea, sunt de vânzare fotografii ale actorilor Brad Pitt din pelicula „Ad Astra” şi Morgan Freeman din filmul „Închisoarea Îngerilor” - semnate olograf de aceştia se vor putea cumpăra de la un preţ de pornire de doar 150 de euro fiecare.

De la acelaşi preţ de pornire va începe şi licitarea fotografiei semnată de Hugh Hefner, fondatorul Playboy, care este însoţită de certificatul de atenticitate. 

Completează colecţia de autografe şi felicitările prezidenţiale de la Casa Albă, care poartă semnătura olografă a politicienilor. Pentru preţul de 100 de euro este scoasă la licitaţie felicitarea trimisă de soţii George W. şi Laura Bush cu ocazia sărbătorilor de iarnă din 2004. Piesa este semnată olograf de soţii Bush. O altă felicitare trimisă cu ocazia Anului Nou de către soţii Bill şi Hillary Clinton, în 1995, va putea fi cumpărată de la un preţ de pornire de 50 de euro.

Între cele aproximativ 200 de piese de colecţie, bibliofilii pot găsi şi o selecţie specială de manuscrise şi cărţi rare care poartă semnătura unor scriitori români şi universali celebri, precum Mircea Eliade, Emil Cioran, Constantin Noica, Liviu Rebreanu, Mihail Sadoveanu, dar şi Umberto Eco sau Waldorf Astor.

Colecţia de carte rară, manuscrise şi autografe semnate olograf poate fi vizitată la Palatul Cesianu-Racoviţă, până marţi, 15 februarie. Până atunci, pentru piesele de colecţie pot fi plasate oferte scrise online sau fizic la sediul Artmark din str. C.A. Rosetti nr. 5, şi licitate în ziua evenimentului, folosind cont online deschis pe artmark.ro.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite