FOTO Reportaj în culisele filmului „Rumeno”, al lui Cătălin Mitulescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe platoul de filmare construit pe o stradă mărginaşă a unui cartier din Bucureşti se filmează câteva scene din „Rumeno”, cea mai recentă creaţie a premiatului regizor Cătălin Mitulescu.

Dimineaţă caniculară pe platoul filmului „Rumeno". Este zi de repetiţii pentru o scenă complicată, care presupune o cascadorie, cu un motociclist care se urcă pe nişte mese, la o nuntă organizată „la cort". Totul ar trebui să iasă bine din prima încercare, după cum mărturiseşte Cătălin Mitulescu. „Maxim din din a doua, dacă nu se răneşte cascadorul sau dacă nu se strică motocicleta", adaugă regizorul, uşor îngândurat.

Niciun detaliu nu scapă atenţiei. Motociclistul marchează traseul cu viteză redusă şi se opreşte în dreptul meselor pe care trebuie să se suie. „Momentan nu se urcă pe ele, pentru că trebuie să vină echipa de scenografi, să le ranforseze. Acum nu ar rezista greutăţii", explică Mitulescu.

Pe străduţa unde a fost construit un „cort" de nuntă, oamenii ies din când în când pe la garduri, mai ales când aud zgomotul motocicletei. Cătălin Mitulescu arată zâmbind vârful tortului de nuntă, cu figurinele mirelui şi miresei: „Se vede că mirele nu se mişcă, în timp ce mireasa este mai mobilă. Scenograful nostru i-a făcut astfel intenţionat, cam cum sunt şi personajele în film", spune râzând regizorul. Tortul arată delicios, dar din păcate este doar mucava.

Rumeno 5

După ce îşi termină turele, cascadorul îi cedează locul în şa regizorului. Mitulescu (foto) îşi pune casca, apoi calcă un pic ambreiajul şi se pierde în capătul străzii cu viteză. La întoarcere, actriţa Ada Condeescu, interpreta rolului principal se decide să se urce şi ea pe motocicletă, dar cu sprijinul cascadorului, care pleacă în viteză, pe o roată, în ţipetele actriţei şi în râsetele audienţei care se amuză copios. La întoarcere, lucrurile se schimbă: Ada conduce bolidul pe două roţi, în timp ce cascadorul se relaxează.

După ce toată lumea se linişteşte şi motorul este parcat la umbra cortului de nuntă, se trece la repetarea textului pentru scenele care urmează.

Filmul „Rumeno" spune povestea lui Radu, un tânăr plecat să muncească în Italia, care revine acasă după un an. O găseşte pe Monica, soţia lui, total schimbată, iar copilul lor, Luca, a crescut mai mult decât se aştepta. Cuplul petrece o noapte în care încearcă să se regăsească. Timpul petrecut separat a creat neîncredere şi confuzie între cei doi, dar le dă şi posibilitatea unui nou început.

În rolurile principale joacă actorii Alexandru Potocean şi Ada Condeescu. Imaginea este semnată de Liviu Mărghidan, iar editorul filmului este Ion Ioachim Stroe. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite