FOTO Cum arată scena pe care va cânta André Rieu. Peste 65.000 de bilete au fost deja vândute la cele şapte concerte din Piaţa Constituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O echipă de muncitori pregăteşte scena pentru primul concert al 
lui Andre Rieu în Bucureşti, ce va avea loc în Piaţa Constituţiei. FOTO 
David Muntean
O echipă de muncitori pregăteşte scena pentru primul concert al lui Andre Rieu în Bucureşti, ce va avea loc în Piaţa Constituţiei. FOTO David Muntean

Regele valsului, artistul olandez  André Rieu, va susţine, începând de vineri, pe 5, 6, 7,11,12,13 şi 14 iunie, şapte concerte în Piaţa Constituţiei, vestea  venirii sale creând o isterie fără precedent în România: peste 65.000 de bilete au fost deja vândute la aceste spectacole.

Privit cu îngăduinţă sau criticat de melomani,  violonistul olandez André Rieu (65 de ani) a reuşit să ajungă la inima maselor largi de oameni din întreaga lume. În concertele sale, André Rieu cântă la o vioară Stradivarius, construită în 1732, dirijează o orchestră imensă, fiind un adevărat show-man.

Debordând de  energie şi de vitalitate, artistul ştie să interacţioneze cu publicul într-un mod fermecător. La spectacolele sale, oamenii râd, plâng, dansează, se strâng în braţe unii cu alţii: sunetele viorii Stradivarius îi emoţionează şi îi face fericiţi. În concertele sale, interpretează cele mai frumoase valsuri de Johann Strauss sau Franz Lehár, hituri de renume mondial din musicaluri şi filme, cele mai iubite arii de operă şi de operetă, precum şi muzică populară din toate timpurile. „Johann Strauss este compozitorul meu preferat din toate timpurile“, spune artistul.

Bilete vândute instantaneu
În fiecare an, André şi Johann Strauss Orchestra, cor şi solişti internaţionali susţin aproximativ 100 de concerte peste tot în lume, în faţa a peste jumătate de milion de oameni. Turneele sale au fost prezente în Billboard Top 10 în ultimii zece ani.

Deşi iniţial André Rieu programase un singur concert în România, în Piaţa Constituţiei, pe 13 iunie, biletele s-au vândut atât de repede, încât apoi au fost planificate, rând pe rând, încă alte şase concerte. Aşadar, André Rieu va concerta la Bucureşti pe 5, 6, 11, 12, 13 şi 14 iunie.

Preţul biletelor este cuprins între 172,8 lei (categoria 7, cu cele mai ieftine bilete) şi 864 de lei (categoria VIP, cele mai scumpe).

Organizatorii au declarat că, în primele 15 ore de la punerea în vânzare, s-au vândut 33.000 de bilete – cea mai rapidă vânzare a unui eveniment André Rieu înregistrată vreodată. Până acum, s-au vândut aproximativ 65.000 de bilete la cele şapte concerte.

În prezent, mai există bilete de vânzare la concertele de vineri şi duminică (5 şi 7 iunie). Pentru cei care nu au prins încă bilete, aceastea se vor putea achiziţiona şi de la două puncte de desfacere din Piaţa Constituţiei în ziua concertelor.

„Eu am fost dintotdeauna un visător. Mă uitam pe fereastră şi mă gândeam la lucruri frumoase, la fete frumoase, la poveşti... Asta fac şi acum, aşa este viaţa mea şi, din fericire, pot să trăiesc din vise. Câştig bani visând, declara artistul olandez, într-un interviu biografic publicat,în luna ianaurie, în „Weekend Adevărul“.

„Am vândut albume şi am cumpărat castelul“

În Olanda, artistul locuieşte la Maastricht, într-un castel care datează din 1452. Castelul este menţionat în romanul „Cei trei muschetari“, de Alexandre Dumas. „În bucătăria mea, D’Artagnan a mâncat ultimul său mic dejun, înainte să moară. Face parte din istorie... Într-o zi, mă plimbam cu soţia mea prin împrejurimi şi am remarcat cât de frumos este castelul. Ne-am gândit, în glumă, cum ar fi să-l cumpărăm. Şi atunci, Marjorie, soţia mea, mi-a spus că trebuie să mai vând câteva albume ca să-l putem cumpăra. Aşa că am vândut câteva albume şi apoi am putut să-l cumpăr. Foarte simplu!“, a povestit artistul în interviul din „Weekend Adevărul“.


Pentru André Rieu, familia este cel mai important factor în succesul lui. Căsătorit de 40 de ani cu Marjorie, o fostă profesoară de germană şi italiană, cei doi au împreună doi fii, Marc (care este pictor) şi Pierre (care este vicepreşedinte al André Rieu Productions). André si Marjorie au patru nepoţi, dintre care trei au început deja să studieze vioara.

„Întotdeauna am vrut să mă căsătoresc cu o femeie pe care nu numai că o iubesc, dar cu care aş putea lucra împreună. Fără Marjorie, visul meu nu s-ar fi realizat: să calatoresc în lumea întreagă cu propria mea orchestră. Şi pentru aceasta îi voi fi mereu recunoscător“, spune André Rieu.

1, 5 milioane de  fani pe Facebook


Născut în Maastricht, într-o familie de muzicieni, cu un tată dirijor, André Rieu este cel mai de succes violonist din lume şi cel mai bine vândut muzician clasic din toate timpurile. Deţine cea mai mare orchestră privată din lume şi a vândut mai mult de 40 de milioane de albume şi DVD-uri. Lansarea sa internaţională a survenit în 1994 cu CD-ul „Strauss & Co“. De atunci, a primit mai mult de 400 Platinum şi 171 de Gold Awards. Are mai mult de 1,5 milioane de fani pe Facebook.
Compania sa din Maastricht este numită „André Rieu Productions“: are 120 de angajaţi şi 100 de colaboratori în turnee. Membrii orchestrei sale provin din zece ţări. Rieu are un studio propriu de înregistrare, o agentie de turism, o gradiniţă pentru copiii membrilor orchestrei, propriile autobuze marca Mercedes Benz şi deţine un atelier complet în care se fac costumele pentru concertele sale. Compania deţine patru echipamente complete de scenă, instrumente şi costume. Andre şi orchestra sa călătoresc cu o echipă întreagă de bucătari, medici şi antrenor de fitness.

Reguli stricte la concerte. Acces la concerte de la ora 18.00

Pregătirile pentru primul concert al lui Andre Rieu în Bucureşti FOTO David Muntean

În fiecare seară de concert, accesul publicului se va face începând cu ora 18.00, pe cele două intrări amenajate în Bulevardul Libertăţii: intrarea dinspre Parcul Izvor şi cea dinspre Bulevardul Regina Maria (Calea 13 Septembrie). Spectatorii vor fi ghidaţi de voluntari către zona şi locurile specificate pe bilete.


Biletul achiziţionat pentru concert permite accesul o singură dată în zona de eveniment, până la finalul spectacolului. Cei care părăsesc zona de concert şi doresc să reintre vor fi nevoiţi să cumpere un bilet nou. Accesul copiilor cu vârste de până la 2 ani este gratuit, iar cei care depăşesc această vârstă (2 ani) vor plăti bilet de intrare.
În zona de concert nu va fi permis accesul cu: sticle (inclusiv sticlele de parfum de orice cantitate, orice alte sticle şi deodorante), bidoane de plastic, cutii de băutură, conserve, artificii, bannere susţinute de beţe, spray-uri, scaune, arme, băuturi şi mâncare, obiecte contondente, animale de companie, lanţuri, rucsacuri, bagaje voluminoase, lasere etc.


Este interzis să se efectueze fotografii sau materiale video în scopuri comerciale fără acordul explicit din partea organizatorului.
De asemenea, accesul cu umbrele nu va fi permis. În caz de ploaie, fiecare spectator va avea asigurată pelerină de ploaie, acestea fiind amplasate sub fiecare scaun. În zona de concert, spectatorii vor avea acces la bar în punctele special amenajate.
Ultimele bilete rămase disponibile, în special pentru concertele din zilele de 5 şi 7 iunie, vor putea fi ridicate şi achiziţionate atât de la punctele de vânzare de bilete amplasate în dreptul celor două intrări principale, cât şi prin intermediul reţelei Eventim şi al platformei online eventim.

Pregătirile pentru primul concert al lui Andre Rieu în Bucureşti FOTO David Muntean
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite