FNT 2018: „Mihăiţă. Reconstituirea unei vieţi“, la Adevărul Live de la ora 14.00. Actorul va vorbi  despre „Shylock“ şi despre cartea care i-a fost dedicată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul George Mihăiţă, care joacă în spectacolul „Shylock“, reprezentat sâmbătă şi duminică în cadrul Festivalului Naţional de Teatru (FNT), este prezent, de la ora 14.00, în studioul Adevărul Live. Actorul vorbeşte şi despre cartea „Mihăiţă. Reconstituirea unei vieţi“, scrisă de Doina Papp, care a fost lansată în FNT.


„Ce cuvinte, întâmplătoare sau alese, pot să cuprindă istoria pământeană a unui om? Niciunele. Ce cuvinte pot să măsoare lungimea, lăţimea, înălţimea, talentul, râvna, teama, spaima, spusele şi nespusele unei alcătuiri omeneşti în goana ei de a-şi împlini rostul? Niciunele. Cu atât mai greu când este vorba de un actor. Şi parcă şi mai greu când vine vorba de un mare actor: George Mihăiţă. Restul e tăcere”, aprecia Horaţiu Mălăele, în volumul "Mihăiţă. Reconstituirea unei vieţi", lansat în cadrul Festivalului Naţional de Teatru (FNT). Volumul a fost coordonat de criticul de teatru Doina Papp.

„Când vine vorba de George, mă gândesc la bunicul meu când se făcea grâu mult: «E bogăţie mare, copiilor, luaţi şi mâncaţi. Dar vedeţi cum faceţi, să nu-l risipiţi»,”  apreciază Marcel Iureş.  

Actorul George Mihăiţă joacă şi în "Shylock", regizat de Horaţiu Mălăele la Teatrul de Comedie.  Spectacolul prezintă  un  tablou  tragic cu  accente  comice, abordând  un  conflict  vechi de aproape două mii de ani: creştin contra evreu, dar raportat la  problemele  lumii contemporane, oferindu-i  astfel  accesibilitate şi dinamism. Mesajul spectacolului  are o forţă moralizatoare care străbate timpurile, aceea că oamenii  au dreptul de a fi trataţi egali indiferent  de rasă, limbă sau religie. În spectacol, în rolul titular joacă Horaţiu Mălăele, George Mihăiţă interpretându-l pe Tubal.

Shylock

Teatrul de Comedie

Sambata, 27 Octombrie, 21:00
Duminica, 28 Octombrie, 20:00

După: Gareth Armstrong

Adaptarea: Horaţiu Mălăele

Traducerea: Marian Popescu

Scenografia: Iuliana Vîlsan

Mişcare scenică: Ştefan Lupu

Muzica originală: Radu Captari

Asistent regie: Răzvan Popa

Light Design: Sorin Vintilă

Producător: Teatrul de Comedie Bucureşti


 

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite