FNT 2015. Adevărul.ro transmite, în direct, de la ora 20.00, „Cerere în căsătorie“

0
0

În această seară, de la ora 20.00, spectacolul „Cerere în căsătorie”, în regia lui Felix Alexa reprogramat din cauza tragediei petrecute în clubul Colectiv, va putea fi văzut în direct pe site-ul Adevărul.

Având în vedere tragedia produsă în data de 30 octombrie 2015 în Bucureşti, precum şi instituirea de către Guvernul României a doliului naţional în întreaga ţară în perioada 31 octombrie – 2 noiembrie 2015, organizatorii Festivalului Naţional de Teatru au decis ca spectacolul „Cerere în căsătorie” – o producţie a Teatrului „Fani Tardini” din Galaţi să fie amânat pentru seara de 3 noiembrie, când va avea loc o reprezentaţie unică la Teatrul Odeon din Bucureşti, sala Majestic.

Piesa „Cerere în căsătorie” de Cehov este un studiu dramatic despre oamenii singuri care nu şi-au găsit jumătatea, oameni care sunt confuzi, care nu-şi mai găsesc locul şi echilibrul. Singura lor dorinţă este de a-şi trăi viaţa alături de cineva, de a se implica serios emoţional într-o relaţie. Dar piedica în calea fericiriilor este însăşi natura lor, felul lor de-a fi. Pentru harnica Natalia Stepanovna şi pretendentul său Lomov, cel care se află deja la vârsta critică, este dificil să-şi ţină în frâu temperamentul impulsiv şi agitat. În loc ca legătura dintre ei să se dezvolte într-o dragoste armonioasă, între cei doi creşte o tensiune care culminează cu un adevărat scandal datorită faptului că ei sunt mereu pe poziţii contradictorii, iar atunci când vor să-şi demonstreze dragostea pe care o au unul faţă de altul, o fac printr-o triadă de insulte.

Ei sunt mereu în razboi unul cu celălalt. Certurile încep de la fleacuri, se face din ţânţar armasar, iar spiritele sunt greu de calmat. Cei doi tind să poarte un adevărat război de fiecare dată când se întâlnesc, determinându-l pe tatăl fetei să concluzioneze că celor doi le place să lupte unul cu celălalt. În cele din urmă, tatăl numeşte ultima confruntare „lansarea unei căsătorii fericite”, deşi este îndoielnic că un cuplu poate să lupte tot timpul şi poate să atingă în final acea stare de beatitudine oferită de o căsnicie armonioasă.

„Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov

Traducerea: Maşa Dinescu

Distribuţia:

Stepan Stepanovici Ciubukov, moşier: Lucian Pînzaru

Natalia Stepanovna, fiica lui de 25 de ani: Petronela Buda

Ivan Vasilievici Lomov, vecinul lui Ciubukov, un moşier zdravăn, rotofei, dar foarte suspicios şi ipohondru: Cristian Gheorghe

Regia: Felix Alexa

Scenografia: Andrada Chiriac

Ilustraţia muzicală şi light design: Felix Alexa

Durata: 1 h (fără pauză)
 

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite