Filmul românesc, în prim-plan la Roma

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine din filmul „Closer to the Moon”, în regia lui Nae Caranfil
Imagine din filmul „Closer to the Moon”, în regia lui Nae Caranfil

„Closer to the Moon” de Nae Caranfil şi „La limita de jos a cerului”, de Igor Cobileanski vor fi prezentate la cea de-a cincea ediţie a Festivalului de Film Românesc ProCult de la Roma, care se va desfăşura între 20 şi 23 noiembrie.

Cea mai importantă manifestare dedicată filmului românesc din Italia va avea loc la Casa del Cinema, un spaţiu cunoscut iubitorilor de film, unde, timp de patru zile vor fi proiectate 14 filme împărţite în trei secţiuni: patru filme de lungmetraj; patru documentare şi şase scurtmetraje; filme premiate la festivaluri naţionale şi internaţionale de renume.

Astfel, vor fi proiectate filmele „La limita de jos a cerului”, de Igor Cobileanski, care a primit două premii Gopo 2014, pentru cea mai bună imagine (Oleg Mutu) şi cel mai bun film de debut (Igor Cobileanski), „Revederea”, de Bogdan Alexe, în prezenţa regizorului, „Love Building”, de Iulia Rugină (nominalizat la premiile Gopo 2014) şi „Closer to the Moon”, de Nae Caranfil, în prezenţa regizorului şi a producătorilor Renata Ranieri şi Ugo Tucci.

De asemenea, în secţiunea documentare vor fi prezentate „Experimentul Bucureşti”, de Tom Wilson (premiul Gopo 2014 pentru cel mai bun documentar), „Vama Veche Veche”, de Tudor Chirila, în prezenţa regizorului, „După fel şi chip”, de Paula Onet, şi „Romania gli anni dei terrori”, de Umberto Rondi, în prezenţa regizorului.

În secţiunea de scurtmetraje vor putea fi vizionate peliculele „Treizeci”, de Victor Dragomir, „Ela, panda şi Madame”, de Andrei Răuţu, „O lume nouă”, de Luiza Parvu, „Claudiu şi crapii”, de Andrei Tănase, „Să mori de dragoste rănită”, de Iulia Rugina, şi "Retur", de Emanuel Pârvu.

Juriul este compus din regizorul Sorin Militaru, actriţa Maria Dinulescu, jurnaliştii Elena Postelnicu şi Paolo Fallai şi producătorul Francesco Pamphili, membru al Academiei de Film Europene (EFA).

CulturăPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite