Filmele româneşti, din nou în America. „Câini“, „Bacalaureat“ şi „Sieranevada“, proiectate la Festivalul AFI-EU Showcase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scenă din filmul "Câini", regizat de Bogdan Mirică
Scenă din filmul "Câini", regizat de Bogdan Mirică

Festivalul de film european AFI-EU Film Showcase începe pe 1 decembrie la Teatrul şi Centrul Cultural AFI Silver din Silver Spring, Maryland, Statele Unite. Proiecţiile româneşti cu „Câini”, „Bacalaureat” şi „Sieranevada” vor avea loc până pe 18 decembrie, anunţă Ambasada României din Washington.

Anul acesta, au fost selectate 47 de filme cu premii internaţionale, dar şi debuturi ale unor cineaşti talentaţi, alături de nouă premiere americane şi de cele 14 filme care concurează la Oscar la categoria Cel mai bun film într-o limbă străină.

Ambasada României în Statele Unite prezintă următoarele titluri în cadrul festivalului: "Câini" (regia Bogdan Mirică), "Bacalaureat" (regia Cristian Mungiu) şi "Sieranevada" (regia Cristi Puiu), ultimul film fiind şi propunerea României la Oscar la categoria Cel mai bun film străin.

afis Festivalul de film european AFI-EU Film Showcase

              "Câini" va rula pe 10 decembrie

Acţiunea este plasată în apropierea graniţei cu Ucraina. Roman, un tânăr de la oraş, ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moştenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moşiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare. O senzaţie generală de ameninţare pluteşte în aer.

Premii Cannes 2016

Caméra d'Or - Bogdan Mirică Nominalizat
Premiul Un Certain Regard - Bogdan Mirică Nominalizat
Premiul FIPRESCI al sectiunii Un Certain Regard - Bogdan Mirică  Câştigător
Premii Academia Europeana de Film 2016

Descoperirea europeană a anului - Bogdan Mirică Nominalizat

Reprezentaţii:

Sâmbătă, 10 decembrie, 09:45 PM

Joi, 15 Decembrie   09:30 PM

„Bacalaureat”, de Cristian Mungiu, va rula pe 4 decembrie

image

Cunoscut în perioada de pregătire sub numele  „Fotografii de familie“, filmul spune povestea unui doctor dintr-un oraş de provincie care trebuie să decidă care e cea mai bună cale de urmat pentru copilul lui în contextul societăţii româneşti de astăzi.

Premii Cannes 2016

Palme d'Or - Cristian Mungiu Nominalizat
Cel mai bun regizor - Cristian Mungiu  Câştigător
Premii Academia Europeana de Film 2016

Cel mai bun regizor - Cristian Mungiu Nominalizat

Reprezentaţii

Duminică, 4 decembrie, 05:45 PM
Luni, 5 decembrie, 06:45 PM

„Sieranevada”, de Cristi Puiu, va rula pe 17 decembrie

sieranevada

Acţiunea din „Sieranevada” are loc la trei zile de la atentatul din redacţia hebdomadarului parizian, Charlie Hebdo şi la patruzeci de zile de la moartea tatălui său, când Lary, un medic trecut de 40 de ani, urmează să îşi petreacă ziua de sâmbătă însoţit de tânăra lui soţie, în sânul familiei, reunite cu ocazia comemorării celui dispărut. Evenimentul, însă, nu se derulează conform aşteptărilor.

Premii Cannes 2016
Palme d'Or - Cristi Puiu Nominalizat

Reprezentaţii

Sâmbătă, 17 decembrie 04:00 PM

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite