Festival Dilema Veche 2015. Miruna Vlada, despre poezie şi alţi demoni

0
0
festival dilema veche

Poeta Miruna Vlada vorbeşte, în avanpremiera Festivalului Dilema Veche de la Alba Iulia, despre locul poeziei în societatea română actuală, despre poeţi şi cititori, despre modalităţi în care acest gen ar putea câştiga un public mai larg. Urmăriţi o emisiune Adevărul Live/Dilema veche.

În fiecare an, Festivalul Dilema veche invită unii dintre cei mai vizibili poeţi pentru a citi şi a discuta cu cititorii la umbra unui copac din Cetatea Alba Carolina. Miruna Vlada, Ioan Es. Pop, Radu Vancu şi Adela Greceanu vor veni duminică, 23 august, la Festivalul „Dilema veche“ din Alba Iulia, vor vorbi despre poezie şi vor spune poezie. „Poezie la copac“, duminică, ora 18.00, la Poarta IV, Alba Iulia.

Mai multe detalii despre Festivalul Dilema veche puteţi găsi aici, dar mai ales aici.

În avanpremiera discutţiei de la Festival, Miruna Vlada este invitată în studioul Adevărul Live. Vă puteţi alătura discuţiei la http://adevarul.ro/live/

Formată la Cenaclul Euridice, coordonat de Marin Mincu, Miruna Vlada a debutat în 2004 cu volumul Poemextrauterine, la editura Paralela 45, cu o prezentare de Angela Marinescu şi prefaţă de Octavian Soviany. Cartea a primit câteva premii naţionale pentru debut în poezie. În 2007 publică la Editura Cartea Românească volumul de versuri Pauza dintre vene, însoţit de un CD în lectura autoarei. Este inclusă în antologiile cu cei mai importanţi tineri poeţi din România. În paralel cu activitatea de poetă, Miruna Vlada a derulat şi numeroase activităţi de organizare de evenimente culturale – a moderat lecturi de poezie, lansări de carte în spaţii neconvenţionale, dezbateri despre poezie, experimente inter-art. Selecţii din poezia ei au fost traduse în engleză, franceză, spaniolă, sârbă, germană, italiană şi poloneză. A fost invitată la lecturi publice internaţionale în Austria, Marea Britanie, Belgia, Polonia şi Germania. A studiat ştiinţe politice la SNSPA Bucureşti, iar din 2013 este doctor în relaţii internaţionale cu o cercetare pe europenizarea Federaţiei Bosnia şi Herţegovina.


image
program festival dilema veche
Mai multe - Cultură

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite