Femeia din Spania care susţine că Salvador Dali este tatăl ei: Nu sunt motivată de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeia din Spania care susţine că pictorul suprarealist Salvador Dali este tatăl ei a declarat că, prin solicitarea exhumării şi efectuarea testului ADN, vrea doar ca adevărul să fie cunoscut şi că nu este motivată de bani, scrie Reuters.

Dali, care a murit în 1989, la vârsta de 84 de ani, va fi exhumat pe 20 iulie, pentru a putea fi prelevate probe ADN, după ce Maria Pilar Abel a afirmat că este fiica artistului.

”Îmi caut identitatea, vreau să aflu cine sunt. Vreau doar ca adevărul să fie cunoscut”, a spus ea într-un interviu pentru Reuters. ”Nu sunt motivată de bani. Tatăl meu merită mai mult de atât”.

Maria Pilar Abel s-a născut în 1956, în oraşul Figueres, unde Dali se află înmormântat.

Pictorul Salvador Dalí (1904 - 1989) a fost un reprezentant de seamă al curentului suprarealist în artă. Faima a cunoscut-o în 1931, odată cu finalizarea operei ”La persistencia de la memoria”. Graţie talentului şi apariţiilor sale excentrice, Salvador Dalí a devenit o vedetă mondială, care a reuşit să folosească influenţa mass-media pentru a îşi spori averea şi gloria.

Dali a fost căsătorit cu muza lui, Gala. Cuplul nu a avut copii. 

Abel, mamă a patru copii, divorţată, a lucrat drept clarvăzătoare pentru un post de televiziune spaniol, susţine că mama sa a avut o relaţie cu Dali în anii 1950 şi spune că a aflat despre asta de la bunica sa.

Nu a îndrăznit niciodată să îl întrebe pe artist, cu care s-a întâlnit de câteva ori în oraşul său natal, dacă este tatăl său. ”Nu ne-am vorbit niciodată, dar ne-am privit mult. Cum aş fi putut să îl întreb? Eram doar o fetiţă”, a mai spus Abel.

Ea a lansat procesul privind paternitatea în urmă cu 11 ani. Fundaţia Dali, care se ocupă de moştenirea lăsată de artist, a făcut apel în urma deciziei curţii de a-l exhuma.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite