Federaţia Română de Fotbal: „Cu Brâncuşi este greu să te alături. El este parte din noi, din fiinţa naţională“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Română de Fotbal (FRF) se alătură campaniei menită să susţină subscripţia publică pentru opera ”Cuminţenia Pământului”, şi transmite un mesaj prin care spune că Brâncuşi este parte din fiinţa naţională şi că trebuie să avem ”acasă” opera sa reprezentativă.

Ministrul Culturii, Corina Şuteu, a publicat duminică, pe pagina sa de Facebook, anunţul că sculptura ”Cuminţenia Pământului” călătoreşte la Cluj-Napoca.  ”Va fi prezentă astăzi, de la 21.45, pe stadionul Cluj Arena, unde are loc primul meci din calificările la CM 2018, România-Muntenegru”.

”Fotbalul, sportul în general, a fost şi este un ambasador al României în lume. Nu de puţine ori, la marile competiţii, ambasadorii din sport se alătură ambasadorilor din artă, cultură şi relevă publicului larg valorile româneşti”, începe mesajul FRF.

”Cu Brâncuşi este însă greu să te alături. El este parte din noi, din fiinţa naţională, nu i te alături. Brâncuşi este al tău. Opera sa a vorbit pentru sine şi pentru România. Trebuie să avem acasă opera sa reprezentativă”, se arată în mesajul Federaţiei.

Ministrul Culturii, Corina Şuteu, a anunţat joi că suma strânsă din donaţii pentru achiziţionarea sculpturii ”Cuminţenia Pământului”, pentru care s-a iniţiat o subscripţie publică, a ajuns la 694.960 de euro.

Achiziţia operei lui Constantin Brâncuşi se poate face printr-un efort comun al statului român şi al cetăţenilor: suma de 5 milioane de euro a fost alocată deja de Guvern şi e nevoie ca 6 milioane de euro să fie colectate prin intermediul contribuţiilor voluntare ale persoanelor private şi juridice, până, cel târziu, pe 30 septembrie 2016.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite