Erwin Kessler despre MAMUCA MARe, prima conferinţă din cadrul Programului Expoziţional ARCUB 2017

0
0

Primul eveniment din seria de conferinţe #CePunemÎnRamă? din cadrul Programului Expoziţional ARCUB va avea loc în data de 16 februarie, începând cu ora 18.00, în Sala Coloanelor de la ARCUB, str. Lipscani 84-90.

Conferin┼úa MAMUCA MARe: Expozi┼úia ca prolegomene la un muzeu, sus┼úinut─â de istoricul de art─â Erwin Kessler, va fi axat─â ├«n jurul evenimentului MAMUCA (Mai-mult-ca-abstractul), o expozi┼úie-eveniment, derulat─â pe parcursul unei singure nop┼úi, 30 septembrie-1 octombrie 2016, la MARe /Muzeul de Art─â Recent─â din Bucure┼čti, ├«n cadrul NAG/Noaptea Alb─â a Galeriilor. Expozi┼úia a fost acompaniat─â de un catalog omonim, editat de MARe ┼či Editura Vellant.

MARe va fi deschis publicului ├«n toamna anului 2017. Dar cu ocazia NAG 2016 a fost realizat─â o avanpremier─â, prin MAMUCA, care a reunit operele (din colec┼úia MARe) a 25 de arti┼čti contemporani rom├óni din diverse genera┼úii, de la Ion ┼óuculescu la Maxim Liulca. Prin intermediul unor lucr─âri dat├ónd de la ├«nceputul anilor 1960 p├ón─â ├«n 2016, MAMUCA problematiza instabilitatea conceptual─â a artei rom├óne┼čti din a doua jum─âtate a secolului 20 ┼či ├«nceputul secolului 21, relief├«nd versatilitatea ┼či agenda ascuns─â (dar fertil─â, specific─â locului ┼či circumstan┼úelor istorice) a unei pleiade de arti┼čti diferi┼úi.

Conferin┼úa MAMUCA MARe va prezenta tocmai reperele conceptuale ┼či metodologice din fundalul expozi┼úiei, mecanismul organiza┼úional ┼či social care a condus la apari┼úia at├ót a propunerii de montare a unei expozi┼úii ├«n subsolul unui muzeu ├«n construc┼úie, c├ót ┼či la producerea volumului MAMUCA, el ├«nsu┼či o apari┼úie editorial─â aparte, incomod─â, provocatoare.

Conferin┼úa va fi acompaniat─â de prezentarea unor date de trafic al informa┼úiilor pe re┼úelele sociale, de un scurt documentar making-of MAMUCA, de o serie de fotografii din timpul evenimentelor ┼či de volumul omonim.

Dup─â ce, ├«n 2016, ARCUB s-a pozi┼úionat ca ca unul dintre cele mai importante spa┼úii expozi┼úionale de art─â contemporan─â ┼či recent─â din Capital─â dar ┼či din ┼úar─â, prin cele opt expozi┼úii majore organizate, seria de expozi┼úii continu─â ┼či anul acesta, prin Programul Expozi┼úional ARCUB 2017, sub ├«ndrumarea lui Alex Radu.

Noutatea de anul acesta o reprezint─â seria de conferin┼úe #CePunem├ÄnRam─â?. ├Äntr-o perioad─â de democratizare a creativit─â┼úii, inclusiv ├«n medii antreprenoriale, civile ori corporative, sub umbrela inova┼úiei, a start-up-ului sau a programelor de dezvoltare personal─â de tip dimine┼úi creative, scrieri creative sau business ┼či creativitate, nuan┼úele de fond ale conceptelor de creativitate ┼či crea┼úie de art─â ar putea fi confundate. Programul de conferin┼úe lunare #CePunem├ÄnRam─â? func┼úioneaz─â ca un mediu de analiz─â ┼či schimb de idei al c─ârui scop este con┼čtientizarea diferitelor fa┼úete, pragmatice ┼či estetice, ale comportamentelor creative contemporane. #CePunem├ÄnRam─â se adreseaz─â at├ót celor activi ├«n institu┼úiile culturale, ├«n industria creativ─â ┼či ├«n scena de art─â, de la arti┼čti independen┼úi la colec┼úionari, c├ót ┼či tuturor celor care doresc s─â con┼čtientizeze rolul creativit─â┼úii ├«n societate.

Cu un caracter interdisciplinar, #CePunem├ÄnRam─â va aborda probleme de antropologie cultural─â, de discern─âm├ónt estetic ┼či de responsabilitate, prezent├ónd exemple integrate din art─â, design, arhitectur─â, cercetare, care pot conduce audien┼úa la o privire lucid─â ├«n sensul crea┼úiei ┼či creativit─â┼úii.

Programul complet al expozi┼úiilor ┼či conferin┼úelor organizate ├«n cadrul proiectului va fi disponibil pe www.arcub.ro.

image


Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite