Elon Musk: ce cărţi a citit omul care tocmai a trimis o maşină în spaţiu

0
0

Elon Musk, fondatorul şi directorul general al SpaceX, compania aerospaţială ce tocmai a trimis în cosmos o maşină Tesla, este un cititor fervent şi un autodidact care nu scapă niciun subiect relevant, mai ales din tehnologie şi ştiinţă.

Are 46 de ani, o avere de peste 20 de miliarde de dolari, potrivit Forbes, şi, de ceva vreme, este catalogat drept una dintre cei mai influente şi puternice personalităţi din lume. Născut în Africa de Sud, inventatorul canadiano-american Elon Musk este creatorul unor companii reputate din domeniul tehnologiei: Tesla (maşini electrice şi stocarea energiei), SpaceX (vehicule aerospaţiale reutilizabile), PayPal (transfer online de bani).

Când este întrebat cum a învăţat să construiască rachete, Elon Musk are un răspuns scurt: „am citit cărţi”, scrie Business Insider. Foamea de lectură, în special pentru poveştile fantastice şi cele science-fiction, a trezit în tânărul Musk pofta de a explora spaţiul. Printre scriitorii preferaţi de el în copilărie se numără J.R.R. Tolkien, autorul romanului „Stăpânul Inelelor”, şi Isaac Asimov, cunoscut pentru scrierile în care a popularizat ştiinţa.

Află pe newmoney.ro ce cărţi l-au influenţat pe Elon Musk 

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri