Elevii vor asculta "5 minute de muzică clasică" la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un proiect iniţiat de Radio România Muzical devine, din anul şcolar 2014-2015, odată cu semnarea unui protocol de colaborare între Ministerul Educaţiei Naţionale şi Radio România, un program naţional în şcoli: “Ascultă 5 minute de muzică clasică”.

Practic, unicul post de radio din România dedicat muzicii clasice, pune la dispoziţia profesorilor din şcolile româneşti cele mai importante piese muzicale din repertoriul românesc şi universal, însoţite de scurte explicaţii, special gândite pentru a deschide gustul celor mici către muzica clasică, dar şi pentru a oferi un sprijin dascălilor, care, astfel, îşi pot forma o bibliotecă muzicală pe care o pot folosi ca material didactic la orele de curs.

În felul acesta, dincolo de informaţia teoretică despre muzică studiată la şcoală, elevii au acces nemijlocit la înregistrări de mare valoare artistică, un prim pas, practic, către formarea de viitori iubitori ai muzicii clasice şi către formarea unui gust artistic absolut necesar unor cetăţeni ai Europei secolului XXI.

Proiectul “Ascultă 5 minute de muzică clasică” în şcoli are şi o componentă activă pentru elevi: pe site-ul www.romania-muzical.ro, din 1 octombrie 2014, ei vor găsi concursuri ce le sunt destinate, cu întrebări legate de piesele muzicale puse la dispoziţie de Radio România Muzical. Cele mai bune răspunsuri vor fi premiate cu CD-uri şi cărţi menite să întreţină interesul pentru cultura de înaltă calitate.

“Ascultă 5 minute de muzică clasică” este un proiect derulat de Radio România Muzical din octombrie 2010 şi îşi propune familiarizarea publicului larg cu muzica clasică prin posibilitatea oferită de a asculta acest tip de muzică în spaţii aglomerate şi nonconformiste: hipermarketuri, mall-uri, sedii de firme, dar şi librării, muzee şi, esenţial acum, şcoli.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite