Deputatul Ponta se contrazice cu premierul Ponta în privinţa operei lui Brâncuşi, „Cuminţenia Pământului“

0
0
Când a minţit Victor Ponta? În 2014 sau acum?
Când a minţit Victor Ponta? În 2014 sau acum?

Victor Ponta a pretins recent la un post TV că hotărârea judecătorească prin care a fost retrocedată „Cuminţenia Pământului“ este una netemeinică şi nelegală. Pe 2 octombrie 2014, fostul premier spunea că statul român va răscumpăra opera „Cuminţenia Pământului“ a lui Constantin Brâncuşi cu suma de 20 de milioane de euro.

Fostul premier Victor Ponta a declarat, miercuri, la B1, că ideea de cumpărare a Cuminţeniei Pămîntului a fost, iniţial, una bună, dar de când Guvernul Cioloş s-a decis să intre în politică, această campanie a devenit una "electorală", pe banii românilor.

Victor Ponta a precizat că are informaţii că proprietarii Cuminţeniei Pământului sunt ”două doamne în vârstă”, din Franţa, iar toate discuţiile cu autorităţile române s-au purtat prin avocaţi.

Anterior, premierul la acea vreme Victor Ponta declarase, pe 2 octombrie 2014, la Bucharest Forum, că statul român va răscumpăra opera „Cuminţenia pământului” a lui Constantin Brâncuşi, cu suma de 20 de milioane de euro, dacă Inspecţia Judiciară, în urma verificărilor pe care le va face, va stabili că procedura retrocedării a fost una corectă (ceea ce s-a întâmplat).

Fostul premier i-a trasnsmis şi o soluţie lui Dacian Cioloş în cazul acestei opere. 

”Miercuri, aş da OUG de modificare a legii, care să spună, operele din patrimoniul naţional, precum Cuminţenia Pământului, care se doreşte să fie înstrăinate, trebuie să fie înstrăinate prin licitaţie publică. Să vedem, cât dă pe ea Cristoiu pe ea? 100.000. Bine, atunci statul român dă 250.000 de lei. Cine vine din România să dea 5 milioane de euro, să o ţină în România?”, a comentat Ponta.

El a mai spus că hotărârea judecătorească prin care a fost retrocedată Cuminţenia Pământului este netemeinică şi nelegală, pentru că a s-au primit despăgubiri.

În plus, potrivit lui Ponta, campanie de promovare a Guvernului este una electorală, pe banii noştri.

”Cred că iniţial a fost o idee bună, apoi după ce au hotărât să intre în politică, s-au gândit să o folosească în acest scop”, a afirmat Ponta.

Mai multe - Cultură

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite