Dan Puric vorbeşte despre iubire, într-o conferinţă dedicată „exclusiv femeilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Controversatul actor şi regizor Dan Puric va susţine o conferinţă intitulată „Dan Puric: A iubi...“, pe 2 martie, de la ora 20.00, la Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti, în care va vorbi despre starea de îndrăgostire, despre iubirea de ţară, despre iubirea de aproape şi despre iubirea de mamă.

Dan Puric şi-a propus să relateze cu umor, ironie şi sensibilitate situaţii de viaţă, mărturisind întâmplări şi vorbe memorabile ale marilor filosofi, oameni de carte, duhovnici şi oameni simpli care i-au marcat devenirea. În sprijinul demrsului său el aduce chiar şi un citat din marele poet Emil Botta (din păcate, oarecum uitat azi):

„Se mimează dragostea de ţară, se mimează dragostea de om, se mimează orice. Vă spun eu ca mim. Sunt complexat. Şi-n contextul acesta de fraudă, în contextul acesta de fals eu trebuie să diagnostichez şi trebuie să mă întorc înlăuntrul meu ca să descopăr razele de lumină, razele acestea de copil al lui Dumnezeu. Păi te întorci înlăuntrul tău şi tu observi că sinea ta a dispărut. Într-un context de tip degenerativ eu vorbesc despre iubire. Iar eu pot să vorbesc despre iubire astăzi cu versul acesta minunat al lui Emil Botta din „Întunecatul April“: „Iubirea mă apără/ De aceea-mi port fruntea sus în exil printre oameni: Iubirea mă apără/ De aceea-mi port fruntea sus în exil printe oameni“. E un exil. Uitaţi-vă la cei care mai îndrăznesc să-şi iubească neamul astăzi. Uitaţi-vă la cei care mai îndrăznesc să-şi iubească mama astăzi. Uitaţi-vă mai ales la cuplurile de iubiţi care mai îndrăznesc să se iubească astăzi. În contextul unor contracte matrimoniale. Totu-i contractual. Sunt exilaţi. Dacă un om care nu iubeşte este asemenea unui pom uscat, un neam care uită puterea de a iubi devine în timp o pustie sufletească“, declară Dan Puric.

Preţul unui bilet la conferinţă este de 60 de lei.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite