Cum aţi trăit în comunism? Scriitorii Ioana Pârvulescu şi Vlad Zografi, la Adevărul Live

0
Publicat:
Ultima actualizare:
1968: Nicolae Ceauşescu, în prima Dacie, la Mioveni FOTO: Fototeca online a comunismului românesc
1968: Nicolae Ceauşescu, în prima Dacie, la Mioveni FOTO: Fototeca online a comunismului românesc

Cel mai recent volum semnat de scriitoarea Ioana Pârvulescu, „Şi eu am trăit în comunism“, a fost una dintre apariţiile remarcabile la târgul de carte Gaudeamus, încheiat săptămâna trecută. Ioana Pârvulescu şi Vlad Zografi vin joi, de la 11.00, în studioul Adevărul Live, pentru a vorbi despre una dintre cele mai ambiţioase radiografii apolitice a comunismului românesc.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul LIVE

Volumul „ŞI eu am trăit în comunism“, lansat sâmbăta trecută la standul editurii Humanitas de la târgul de carte Gaudeamus, aduce o nouă perspectivă asupra vieţii cotidiene în comunismul românesc. Ioana Pârvulescu şi Vlad Zografi vorbesc, la Adevărul Live, despre propriile amintiri, dar şi despre numitorul comun al textelor celor 95 de autori care-şi povestesc propriile experienţe între aceleaşi coperte.

si eu am trait in comunism

„Viaţa de zi cu zi din comunism, reconstituită de 95 de autori: scriitori, medici, actori, profesori, ingineri, muncitori etc. Peste 360 de mici povestiri al căror fir roşu e absurdul, iar aici culoarea firului e chiar justificată. Fapte diverse de acasă, de la serviciu, din vacanţe, de la şcoală şi facultate, de la muncă patriotică, din călătorii. Probleme administrative, dragoste şi tot ce mai ţine de viaţa însăşi. Cartea nu conţine ideologie şi nu porneşte de la premise politice. Dacă din ea rezultă o concluzie politică sau o voluptate estetică, aceasta e problema intimă a cititorului. Se poate parcurge ca un roman (fragmentele ei se leagă într-o poveste dramatică), se poate urmări ca un film plin de situaţii nebuneşti, imposibile, tip Good bye, Lenin!, sau, pentru cei care suferă de nerăbdare, se poate zapa. Te face să plângi, să râzi, să gândeşti. Întăreşte memoria şi se recomandă în special uitucilor.“ Sursa: humanitas.ro

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite