Top 5 cele mai ciudate sau periculoase recorduri. Ce sunt dispuşi unii oameni să facă doar pentru a intra în Cartea Recordurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Cartea Recordurilor au fost consemnate şi fapte neobişnuite precum cea mai mare construcţie din cărţi de joc, ţinutul unei mese în gură şi cum să trăieşti, într-un acvariu, alături de şerpi. Doborârea unui record se bucură atât de atenţie, cât şi de popularitate în toată lumea.

Cartea Recordurilor sau Guinness Book a împlinit, anul acesta, în august, 60 de ani. Sute de persoane din întreaga lume se luptă ca să apară în cunoscuta publicaţie. Dacă unii oameni aleg să se facă remarcaţi pentru că sunt buni înotători, pentru că excelează în domeniul sportului sau au reuşit să sărbătorească mai multe zile în continuu, alţii îşi încearcă norocul într-un mod pe cât de ciudat, pe atât de periculos. Relatăm în continuare câteva recorduri care s-au impus prin ciudăţenia şi atrocitatea gesturilor campionilor care au ajuns celebri în toată lume pentru curajul şi nebunia de care au dat dovadă. 

1. Un bărbat a reuşit să dea dovadă de foarte multă răbdare realizând cea mai mare construcţie din cărţi de joc. Acesta măsoară 10,39 metri lungime şi 2,88 m înălţime, respectiv 3,54 metri lăţime şi a fost creată de către americanul Bryan Berg în China, la 10 martie 2010. Bryan Berg a avut nevoie de 44 zile pentru a finaliza structura care a fost făcută din 218,792 carduri. (sursa foto: www.guinnessworldrecords.com)

image

2. Un alt bărbat s-a încumentat să ţină în gură o masă pe care să stea aşeazată o persoană şi să o ridice la o distanţă considerabilă de podea, lucru care i-a pus nu doar dinţii în pericol, ci şi pe persoana care s-a riscat să stea pe masă. Bărbatul a ridicat masa la 1,80 de metri de podea, iar recordul a fost realizat de Georges Christen din Luxemburg. Masa cântărea 50 de kilograme, iar recordul a fost înregistrat în Madrid, la data de 9 februarie 2008.

3. Cel mai lung cui înfipt in nas. Un american a reuşit să intre în Cartea Recordurilor după ce şi-a infipt cu ajutorul unei bobine două cuie lungi. Cuiele au trecut prin nas şi prin gură, având o lungime de 3,63 metri. Andrew Stanton este un show-man în Las Vegas şi a realizat recordul în Roma la data de 31 martie 2012. (foto dreapta, sursa: guinnessworldrecords.com)

image

4. Cea mai mare adunare de oameni costumaţi în câini de diferite rase. Cei 264 de participanţi au intrat în Cartea Recordurilor pentru că au fost destul de inspiraţi să se gândească la un lucru pe cât de ciudat, pe atât de simplu, neabordat până la acea vreme de oameni. Recordul a fost înregistrat de Thistley Hough Academia (Marea Britanie) în Penkhull, Stoke on Trent, la 14 iulie 2014. (sursa: guinnessworldrecords.com)

image

5. Cea mai mare umbrelă formată din dansatori. 1.688 de participanţi au contribuit la atingerea recordului şi formarea umbrelei care a putut fi organizată în cadrul unui eveniment de anvergură în oraşul Tottori (Japonia) la 14 august 2014. (sursa foto: guinnessworldrecords.com).

De-a lungul anilor, acest volum a inclus cele mai ciudate recorduri mondiale, lucru care îi determină pe mulţi să cumpere publicaţia. După 60 de ani de existenţă, Guinness Book celebrează succesul după ce a vândut 134 de milioane de exemplare în mai mult de 100 de ţări. Anual, organizaţia Guinness World Records studiază aproximativ 50.000 de cereri de recunoaştere a unui nou record, iar în total organizaţia găzduieşte în baza sa de date aproximativ 40.000 de recorduri. Dintre acestea, anual sunt publicate în Cartea Recordurilor aproximativ 4.000 de recorduri.

Cartea Recordurilor Guinness a fost vândută în 120 de milioane de copii în peste 100 de ţări, stabilind ea însăşi un record pentru „cea mai bine vândută carte al cărei conţinut este protejat de drepturi de autor.

Pe aceaşi temă:

Record Guinness: 511 persoane au aruncat şi învârtit în aer aluat de pizza, simultan, în China

Adele a stabilit un nou record mondial: Single-ul „Hello“, descărcat de peste 1,1 milioane de ori pe internet

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite