Criză majoră la Teatrul „Sică Alexandrescu” din Braşov. Cei mai importanţi actori refuză să-l accepte pe noul director desemnat al teatrului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actriţa Virginia Itta Marcu de la Teatrul "Sică Alexandrescu" din Braşov
Actriţa Virginia Itta Marcu de la Teatrul "Sică Alexandrescu" din Braşov

În urma probei de interviu, după concursului pentru ocuparea funcţiei de manager al Teatrului “Sică Alexandrescu” din Braşov, de pe 29 septembrie, la care personalul artistic al teatrului a asistat, 13 artişti dintre aceştia, de la decana de vârstă, actriţa multipremiată de UNITER, Virginia Itta Marcu, la cel mai tânăr membru al trupei, Ada Galeş, au decis să nu mai urce pe scenă în semn de protest.

Proba de interviu a fost una în care lipsa de imparţialitate a unei părţi dintre membrii comisiei, respectiv: Beatrice Rancea, Emil Boroghină şi Mircea M. Ionescu, a fost flagrantă. Aceste persoane au încălcat normele de procedură ale concursului, prin faptul că nu au pus întrebări candidatului, ci doar au încercat să convingă pe cei prezenţi că Dan Marius Zarafescu trebuie validat. Mai mult, atunci când un alt membru al comisiei a încercat să pună întrebări candidatului, au reacţionat punându-i pumnul în gură, se arată într-un comunicat de presă al teatrului.

Acest lucru poate fi confirmat de către înregistrarea aşa zisului interviu, pe care Primăria are obligativitatea să o facă. Ea poate fi comparată cu înregistrarea unui concurs anterior la care candidatul Dan-Marius Zarafescu a participat şi a fost respins (în data de 26.05.2016) şi care va arăta diferenţele de corectitudine în ceea ce priveşte intenţiile şi acţiunile comisiei.
Având în vedere cele de mai sus, aceşti artişti, fără de care niciunul dintre spectacolele Teatrului „Sică Alexandrescu” nu se pot juca, au decis ca începând cu data de 29.09.2016 să suspende, în semn de protest, toate reprezentaţiile până nu se va desfăşura un concurs transparent, cu o comisie imparţială, potrivit comunicatului de presă. 
 

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite