Constantin Necula şi Mihail Neamţu, dialog despre „Crăciun în Europa Christiana” în seria Conferinţelor de la Ateneul Român

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Necula                                                                   FOTO: Inquam
Constantin Necula                                                                   FOTO: Inquam

Sub egida Conferinţelor Ateneului Român, părintele Constantin Necula va tâlcui în dialog cu scriitorul Mihail Neamţu, marţi, de la ora 18.00, semnificaţia Crăciunului în „Europa Christiana”.

  În cadrul conferinţei, desfăşurată în Sala mare a Ateneului Român, va fi dezbătută actualitatea naraţiunilor biblică despre păstori, înţelepţii Magi, temutul Irod, Fecioara Maria şi Pruncul Iisus, fiind tâlcuită naşterea Luminii în plină beznă a umanităţii.  

„Ce e un dat spriritual şi istoric nu se poate pierde niciodată. Semnificaţiile Crăciunului nu se pot pierde, dacă ne străduim să ne păstram identitatea şi autenticitatea tradiţilor oriunde ne-am afla în Europa Christiana”, afirmă părintele Constantin Necula. 

„Continuăm seria Conferinţelor Ateneului, menţinând nota elitelor invitate de-a lungul timpului în seria prestigioasă a acestor evenimente care au ajuns la cea de-a 34-a ediţie. E o bucurie să-i avem invitaţi de această dată pe părintele Constantin Necula, alături de scriitorul Mihai Neamţu  Tema din 21 decembrie se referă  la un subiect care care ar trebui să preocupe lumea intelectuală de pretutindeni“, apreciază Andrei Dimitriu, directorul general al Filarmonicii „George Enescu“.

Afis conferinta Mihai Neamtu Costantin Necula

Partenerii evenimentului sunt Clubul Marilor Cărţi & Radio România Cultural, care au mai avut invitaţi în trecut personalităţi marcante precum Horia-Roman Patapievici, Ioan-Aurel Pop, prof. Valeriu Stoica sau dr. Constantin Dulcan.  

 În urma prevederilor Hotărârii nr. 112 din 07.12.2021, prin care se declară prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile, însă cu o serie de relaxări, Filarmonica “George Enescu” anunţă că publicul va putea ocupa 50% din capacitatea celor două săli de concert din incinta Ateneului Român.

Accesul în sala Ateneului Român este permis "cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă toţi participanţii sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 respectiv persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 48 de ore.şi este asigurată purtarea măştii de protecţie".Verificarea acestor condiţii se va face înainte de accesul în incinta Ateneului Român. Preţul biletului este de 20 de lei.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite