Conferinţă de presă, la Teatrul Nottara. Începe Fest(in) pe Bulevard 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Răuţă, Ion Grosu şi Francisco Alfonsin, în spectacolul „Noul locatar“, care a obţinut anul trecut Premiul pentru cel mai bun spectacol, în secţiunea „Mici crize... (şi) electorale“. Foto: Mihaela Marin
Gabriel Răuţă, Ion Grosu şi Francisco Alfonsin, în spectacolul „Noul locatar“, care a obţinut anul trecut Premiul pentru cel mai bun spectacol, în secţiunea „Mici crize... (şi) electorale“. Foto: Mihaela Marin

Joi, 1 octombrie, de la ora 11:00, va avea loc, la Teatrul Nottara, o conferinţă de presă, cu ocazia celei de-a treia ediţii a Festivalului Internaţional Fest(in) pe Bulevard 2015. Festivalul se va desfăşura în perioada 8-17 octombrie şi pe 18-19 noiembrie, când vor fi spectacole ale Festivalului Penitenciarelor, eveniment inclus în secţiunea MultiArt.

Întâlnirea de pe 1 octombrie va avea loc la Café Nott, aflată la etajul 1 al clădirii din Bulevardul Magheru. La conferinţă va participa şi un reprezentant al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, pentru a oferi amănunte despre noua secţiune: MultiArt, care include în program şi Festivalul Penitenciarelor, ajuns la cea de-a VII-a ediţie. Din distribuţia spectacolelor vor face parte numai deţinuţi.

De asemenea, joi se va vorbi şi despre secţiunile şi programul evenimentului, despre trupele străine şi  componenţa juriului. Alături de Marinela Ţepuş, directorul Teatrului Nottara şi al Festivalului, se vor afla regizori ai premierelor realizate de Teatrul Nottara.

Anul trecut, la Fest(in) pe Bulevard Festivalului, Noul locatar“ de Eugène Ionesco, în regia lui Gábor Tompa, producţie a Teatrului Nottara, a obţinut Premiul pentru cel mai bun spectacol din cadrul Secţiunii „Mici crize... (şi) electorale“. Juriul a fost format din criticii de teatru: Mircea Morariu, Roxana Croitoru, Crenguţa Manea şi Ion Parhon. O noutate la acea ediţie a fost înfiinţarea unui juriu de public, care a desemnat Premiul pentru cel mai popular spectacol din Secţiunea „Bulevardul comediei“: „Don Quijote“, după Cervantes, în regia lui Mihai Mănuţiu, o producţie a Companiei „Liviu Rebreanu“ a Teatrului Naţional Târgu-Mureş. Muzica a fost compusă de Ada Milea, iar coregrafia a fost semnată de Vava Ştefănescu.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite