Concursul Internaţional George Enescu 2022: violonista Maria Marica a câştigat finala Secţiunii Vioară

0
0

Maria Marica a câştigat Concursul Internaţional George Enescu 2022, la Secţiunea Vioară, iar pe locurile următoare s-au situat românul Ştefan Aprodu şi francezul Gregoire Torossian.

Maria Marica a câștigat Concursul Internațional George Enescu 2022 FOTO festivalenescu.ro
Maria Marica a câștigat Concursul Internațional George Enescu 2022 FOTO festivalenescu.ro

Maria Marica a studiat vioara de la vârsta de şapte ani şi este în prezent îndrumată de David Grimal, la Universitatea de Muzică din Saarbrucken.A susţinut recitaluri şi concerte atât în România, cât şi în Franţa, Italia, Germania şi Statele Unite şi este laureată a mai multor concursuri din România.

A concertat în formule camerale alături de muzicieni renumiţi, precum Marc Coppey, Philippe Cassard, David Grimal, Frans Helmerson, Boris Brovtsyn, Sergey Malov, Victor Julien-Laferriere şi Solenne Paidassi.

Este membră a Ansamblului Les Dissonances şi a fost, de asemenea, membră a Orchestrei Române de Tineret, alături de care a avut şansa să concerteze în săli precum Musikverein Viena, Elbphilharmonie Hamburg, Filarmonica din Paris, Konzerthaus Berlin.

Maria a fost susţinută în trecut de Fundaţia Constance et Andrei Rhoe şi de MOL România şi în prezent este susţinută financiar printr-o bursă a statului german.

Doi români şi un francez au urcat marţi seară, de la ora 18,00, pe scena Ateneului Român în finala Secţiunii de Vioară a Concursului Internaţional George Enescu 2022, cu lucrări de Brahms şi Ceaikovski. Finala, constând în trei concerte cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii George Enescu, dirijată de Wilson Hermanto, a avut loc în Sala Mare a Ateneului Român.

Juriul Secţiunii de Vioară la ediţia 2022 a Concursului Enescu a fost format din: Dmitry Sitkovetsky (preşedintele Juriului), Remus Azoiţei, David Grimal, Frank Huang, Simon James, Paul Kantor, Silvia Marcovici, Igor Petrushevski şi Krzysztof Wegrzyn.

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite