Comedia ţine la TINEri. Start la Concursul de Comedie Românească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concursul de Comedie Românească, ajuns acum la cea de-a XIII-a ediţie, care îşi propune să identifice şi să premieze cele mai bune texte comice scrise de autori români, continuă la Teatrul de Comedie. Data limită de depunere a textelor este de 2 aprilie 2018. Câştigătorii vor fi anunţaţi în cadruş Festivalului Comediei Româneşti-festCO, ediţia a XVI-a.

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Teatrul de Comedie, anunţă înscrierile la două dintre proiectele sale bine-cunoscute, Concursul de Comedie Românească şi COMEDIA Ţine care au scos la iveală, de-a lungul anilor, noi talente în domeniul dramaturgiei şi al regiei de teatru.

Concursul de Comedie Românească, ajuns acum la cea de-a XIII-a ediţie, îşi propune să identifice şi să premieze cele mai bune texte comice scrise de autori români. Premisa concursului este aceea că un spectacol impresionant porneşte de la un text pe măsură, dar găsirea acestui text nu este mereu cel mai uşor lucru de realizat. De aceea, festCO, prin intermediul Concursului de Comedie Românească şi-a propus, de unsprezece ediţii, mai exact din anul 2006, să descopere texte inedite care să asigure baza unor noi montări, încurajând şi stimulând noi generaţii de dramaturgi.

Pentru înscrierea în concurs a pieselor de comedie (nepublicate şi nemontate pe scenă, la teatrul de televiziune sau radiofonic), vor fi trimise trei exemplare.

Piesele, tehnoredactate cu diacritice, având scris titlul, dar fără menţionarea autorului, vor fi trimise într-un plic format A4, împreună cu un plic mai mic, sigilat, care va avea scris pe exterior titlul piesei, iar în interior datele de identificare ale autorului. Manuscrisele trimise pentru concurs nu se înapoiază.

Data-limită de depunere a textelor este 2 aprilie 2018. Câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul Festivalului Comediei Româneşti – festCO, ediţia a XVI-a, 2018.

Cea de-a IX-a ediţie a Concursului COMEDIA ŢINE LA TINEri proiect iniţiat de Teatrul de Comedie cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Clubul UNESCO Adolescenţii, continuă promovarea şi susţinerea tinerilor regizori de teatru, oferindu-le ocazia de a monta proiecte independente pe scena unui teatru profesionist. Rezultatele pozitive ale acestui demers sunt concretizate de prezenţa tot mai activă pe scenele româneşti a câştigătorilor ediţiilor precedente: Vlad Cristache, Alexandru Mâzgâreanu, Vladimir Anton, Eugen Gyemant etc.

Propunerile trebuie să cuprindă un text de comedie/ satiră românească sau universală, putând fi o adaptare sau o dramatizare după un text în proză. Proiectul premiat în cadrul concursului va intra în producţie în stagiunea următoare, la Sala Nouă a Teatrului de Comedie, rămânând în repertoriul acestuia.

În prima etapă, tinerii regizori cu vârsta până în 35 de ani trebuie să-şi depună proiectele la Teatrul de Comedie, data-limită de depunere fiind 2 aprilie 2018. În etapa următoare, juriul le va nominaliza pe cele eligibile pentru concurs, anunţul fiind făcut după data de 10 mai 2018.

Câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul Galei Festivalului Comediei Româneşti – festCO 2018, care va avea loc la sfârşitul lunii mai.

Ca în fiecare an, aşteptăm cu nerăbdare propunerile dramaturgilor şi regizorilor români, călăuziţi de motto-ul „Teatrul de Comedie ţine la TINEri”.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite