Comedia a revenit în oraş. A început Festivalul Comediei Româneşti VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teatrul de Comedie, locul unde se pun în scenă cele mai multe dintre piesele din festival
Teatrul de Comedie, locul unde se pun în scenă cele mai multe dintre piesele din festival

Festivalul Comediei Româneşti se va desfăşura în perioada 21 mai - 29 mai. Cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului aduce numeroase piese de teatru şi show-uri de comedie pe scenele instituţiilor teatrale din Bucureşti.

Dumincă, 22 mai, vor avea loc următoarele spectacole: „Aprilie dimineaţă“ şi „Clinica Sinucigaşilor“, ambele la teatrul de Comedie. Tot duminică, cei interesaţi pot participa la turul ghidat: „Cu I.L. Caragiale prin Bucureşti“, iar de la 20.00, în parcul Al. I. Cuza, va avea loc un concert susţinut de Irina Sârbu Band, „Interbelic Mood“.

Luni, 23 mai, la Teatrul de Comedie se vor pune în scenă pisele: „Visul unei nopţi de iarnă“ şi „Stelele sunt ultima mea grijă“, la ora 18.00, respectiv 19.30. La Teatrul Naţional Bucureşti, de la ora 19.00, va începe spectacolul: „Steaua fără nume“.  De la ora 21.00, în Parcul Al. I. Cuza, se va proiecta filmul: „Minte-mă frumos“, în regia lui Iura Luncaşu.

În cadrul festivalului va avea loc şi „Concursul de Comedie“, ajuns la a X-a ediţie, care îşi propune să descopere texte inedite, care să asigure baza unor noi montări, încurajând şi stimulând noi generaţii de dramaturgi.  Un alt concurs din festival, „Comedia ţine la tine“, invitată regizori să aducă proiecte de spectacole în faţa unui juriu format din profesionişti ai teatrului. Cele mai bune proiecte premiate sunt produse şi integrate în repertoriul Teatrului de Comedie

„Laboratorul de comedie“ este un atelier pentru tinerii interesaţi de scriere dramatică. Rezultatele muncii depuse în „Laborator“ vor fi văzute într-un spectacol-lectură, la Teatrul de Comedie.

Festivalul Comediei Româneşti - festCO a fost înfiinţat în 2003 la iniţiativa directorului Teatrului de Comedie, actorul George Mihăiţă.festCO are ca scop promovarea dramaturgiei româneşti şi a celor mai bune spectacole ce au la bază texte de comedie românească.
 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite