Chris Simion aduce lumea „Undercloud” la Adevărul Live

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chris Simion conduce „Undercloud” de nouă ani FOTO David Muntean
Chris Simion conduce „Undercloud” de nouă ani FOTO David Muntean

Cea de-a noua ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Independent Undercloud vine cu o ofertă teatrală bogată şi aduce, pe lângă cele peste 40 de spectacole româneşti şi internaţionale, o serie de invitaţi de prestigiu din sfera teatrului românesc şi internaţional.

Printre invitaţii de onoare ai acestei ediţii se numără scriitorul Pascal Bruckner, dramaturgul Matei Vişniec şi regizorul Mihai Măniuţiu, care primeşte cu această ocazie şi un premiu.

Celebrul scriitor francez Pascal Bruckner îşi lansează, la Undercloud, prima sa piesă de teatru, scrisă anul acesta şi intitulată „Crăciun la palat”, o comedie politică de situaţie, care face aluzie la Franţa contemporană, dar care ale cărei implicaţii sunt valabile pentru orice context, inclusiv pentru cel haotic şi tulbure al României de azi. Piesa va fi transpusă de Chris Simion într-un sectacol-lectură, care adună o distribuţie de prestigiu formată din Pascal Bruckner, Marian Râlea, Răzvan Vasilescu, Dana Dogaru, George Ivaşcu şi Vlad Logigan. 

Pascal Bruckner, romancier faimos prin scrieri precum „Luni de fiere”, „Casa îngerilor”, „Fanaticii apocalipsei”, este preşedinte onorific al Companiei D’AYA, încă din 1999, când Chris Simion a pus bazele acestei mişcări teatrale independente.

De la ora 14.00, în studioul Adevărul Live vine directoarea Festivalului Undercloud, Chris Simion, cu ultimele noutăţi legate de ediţia din acest an, dar şi cu o privire de ansamblu asupra siatuaţiei actuale a teatrului independent din România.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite