"Chimia depărtărilor", un roman despre iubirea şi comunicarea virtuală, semnat de Anca Dragomirescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autoarea Anca Dragomirescu (centru), la târgul de carte Gaudeamus
Autoarea Anca Dragomirescu (centru), la târgul de carte Gaudeamus

Joi, 3 decembrie, la Biblioteca Centrală Universitara Eugen Todoran din Timişoara, va fi lansat volumul "Chimia depărtărilor", de Anca Dragomirescu, publicat de Editura Brumar.

"Romanul Ancăi Dragomirescu abordează o temă de actualitate: lipsa de comunicare tocmai în era comunicării. Deşi sunt mai interconectaţi ca niciodată, oamenii nu se înţeleg unii pe alţii, nu se percep, nu se pricep. Singurătatea, cu angoasele ei, face ca aşteptările personajelor să fie total distorsionate faţă de ceea ce s-ar numi realitate. După ce s-au... interceptat pe facebook, după ce au vorbit prin telefon, după ce au s-au tatonat şi şi-au imaginat cum ar fi dacă, un domn ce se întreaptă spre senectute şi o soprană în plină glorie hotărăsc să se şi vadă. Fiecare spera că întâlnirea îi va schimba viaţa. Şi, într-un fel, aşa şi va fi. Dar în ce fel? Cum şi cât? Rămâne de citit, mai ales că romanul dnei Dragomirescu se parcurge uşor, fiind scris fluent şi având o intrigă în care (aproape) fiecare dintre noi ne simţim transportaţi instantaneu. Chimia depărtărilor e un roman care are şansa de a primi... like după like", spune scriitorul Robert Şerban, director al Editurii Brumar.

Anca Octavia Dragomirescu a absolvit Universitatea de Medicina si Farmacie Victor Babes din Timisoara, Facultatea de Medicina (Pediatrie) si Facultatea de Farmacie. Este in prezent Profesor Universitar Doctor in cadrul aceleiasi institutii de invatamant (Disciplina: Dermatofarmacie si cosmetologie, unde sustine cursuri in limbile romana si franceza), este coordonator de linie masterala în cadrul UMFT, domeniul Farmacie si Membru în Consiliul Scolii Masterale a UMFT.

Pe langa activitatea profesionala in domeniile medical si farmaceutic, Anca Octavia Dragomirescu este pasionata de scris. A lansat în 2012 la Targul de carte Gaudeamus, romanul de succes Solutia: Rocada mica, Editura Rao si, dupa doi ani a revenit în acelasi loc pentru a lansa romanul intitulat  Pe mine sa nu ma luati de prost. Sunt doua romane care au ca sursa de inspiratie mediul academic, universitar si domeniile medical si farmaceutic din care face parte si autoarea.

chimia departarilor coperta carte
Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite