Cei mai vânduţi autori de Black Friday au fost Petronela Rotar şi Lev Tolstoi, în reţeaua Libris

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şi cărţile au avut reduceri substanţiale de Black Friday
Şi cărţile au avut reduceri substanţiale de Black Friday

Retailerul Libris.ro a vândut, de Black Friday, un număr de 70.000 cărţi, în valoare de 1,5 milioane de lei, iar cei mai vânduţi autori au fost Petronela Rotar şi Lev Tolstoi.

Campania Black Friday pe Libris.ro a avut loc vineri şi a cuprins peste 90% dintre titlurile listate pe site, cu reduceri de până la 90%.

În cele 24 ore de campanie, Libris.ro a înregistrat peste 13.000 de comenzi, site-ul fiind accesat de peste 150.000 de vizitatori - 73% dintre comenzi au fost plasate de femei, iar judeţele din care s-au înregistrat cele mai multe comenzi au fost Bucureşti, Cluj, Timiş, Iaşi şi Braşov.


Black Friday 2017 a fost dublu ca rezultate faţă de 2016, potrivit Laurei Ţeposu, director de dezvoltare şi fondator Libris.ro.

Toate comezile vor fi plasate în următoarele zile.

Peste 2.600 dintre comenzile plasate au avut şi donaţii. Astfel, au fost strânşi, în 24 de ore, 10.000 de lei pentru a fi donate către Salvaţi Copiii România, în proiectul „Salvează o viaţă" de dotare cu echipamente a unităţilor medicale din ţară.

Cele mai vândute cărţi au fost cele din categoria beletristică, 48% din total, urmate de volume pentru copii, cu 31% din vânzări.

Cei mai vânduţi autori au fost scriitoarea română contemporană Petronela Rotar, cu 659 exemplare, şi clasicul rus Lev Tolstoi, cu 554 volume vândute.

„Topul autorilor preferaţi de Black Friday este condus de românca Petronela Rotar, al carei nou volum «Orbi» şi-a epuizat rapid tirajul. Pe locul al doilea s-a situat autorul rus Lev Tolstoi, o combinaţie surprinzătoare care relevă apetitul în creştere al cititorilor români faţă de literatura română contemporană, dar şi interes faţă de marile opere clasice”, a mai spus Laura Ţeposu.

Fondat în 2008, Libris.ro este o afacere 100% românească şi cea mai mare librărie online din ţară, cu peste 120.000 de titluri de carte, dar şi jocuri pentru copii, board games, muzică şi filme.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite