Cei mai mari mafioţi din istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numele celor mai mari mafioţi din istorie a produs teamă în rândul celor care trăiau în apropierea lor, iar cei aflaţi la distanţă i-au privit de multe ori ca personaje negative din poveşti, cu toate că acţiunile lor criminale arătau că trăiesc în lumea reală.

Cei mai mari mafioţi din istorie. Al Capone (1899-1947)

Al capone este cel mai cunoscut gangster din toate timpurile. Şi-a început afacerile la 14 ani, în Chicago. Al Capone a coordonat o adevărată reţea de trafic cu alcool, jocuri de noroc sau prostituţie. 

Una dintre cele mai mari şi sângeroase operaţiuni ale mafiotului de origine italiană a avut loc de Sfântul Valentin, în 1929, când şi-a eliminat aproape toţi inamicii într-o singură zi, după o acţiune a grupării sale, Chicago Outfit. După acest moment, autorităţile îl vor urmări atent, iar în 1932 Al Capone e condamnat la 11 ani de închisoare pentru evaziune fiscală. În noiembrie 1939 va fi eliberat condiţionat, mafiotul nu va mai face probleme autorităţilor.

Cei mai mari mafioţi din istorie. John Gotti (1940-2002)

image

FOTO: genius.com

John Gotti a fost unul dintre cei mai faimoşi şi periculoşi mafioţi din lume. A devenit cunoscut după ce l-a ucis pe Paul Castellano în 1985, şeful grupului Gambino şi devenind liderul acestui grup. 

La puţin timp, a fost arestat de FBI şi condamnat la închisoare pe viaţă pentru crimă, evaziune fiscală, cămătărie şi alte capete de acuzare. A murit de cancer în 2002.

Cei mai mari mafioţi din istorie. Carlo Gambino (1902-1976)

image

FOTO: Wikipedia

Gambino a început de tânăr activitatea infracţională, la 19 ani fiind deja cunoscut de gangsterii italieni. Pleacă în Statele Unite unde lucreză pentru diferite grupări. În 1957, îl ucide pe Albert Anastasia, mafiot şi criminal important din New York. Gambino a controlat o bună parte din oraşul New York, până la moartea sa, din cauze naturale, în 1976.

Cei mai mari mafioţi din istorie. Lucky Luciano (1897-1962)

image

FOTO thesmokinggun.com

Numele său adevărat era Salvatore Lucania. Ajuns cunoscut sub numele de Charles Luciano, el a rămas în istorie drept cel mai vestit „cap” al mafiei siciliene din Statele Unite ale Americii, dar afacerile sale s-au derulat şi pe alte continente. În „cariera sa de criminal” a avut grijă de fiecare dată să-şi elimine colaboratorii.

La sfârşitul anilor '30 este unul dintre cei mai importanţi mafioţi din Statele Unite ale Americii, iar după cel de-al Doilea Război Mondial va fugi în Cuba şi Italia unde îşi continuă o parte din afaceri, mai ales cele care implicau drogurile.

Cei mai mari mafioţi din istorie. Pablo Escobar (1949-1993)

image

FOTO Reuters/Corbis

Cel mai faimos traficant de droguri rămâne columbianul Pablo Escobar. Acesta şi-a început ascensiunea încă din anii 70, iar în anii 80 era unul din cei mai bogaţi oameni din lume, un top al publicaţiei Forbes plasându-l pe locul 7 în ceea ce priveşte averea. Pe lângă afacerile cu droguri, Escobar avea grijă ca oamenii săi să îndepărteze nu doar concurenţa, dar să asigure şi pentru alte grupări asasinate. 

Cei mai mari mafioţi din istorie. Joaquin „El Chapo” Guzman

image

Guzman a fost prins în februarie 2014. FOTO Demotix

Joaquin „El Chapo” Guzman este unul dintre cei mai mari mafioţi contemporani, un lider de necontestat în industria drogurilor. Cartelul pe care-l conduce, Sinaloa, este gruparea criminală cea mai puternică din Mexic, în timp ce Guzman e considerat cel mai bogat gangster din lume cu o avere de peste un miliard de dolari. A fost condamnat de mai multe ori, iar în prezent este în închisoarea de maximă securitate Almoloya de Juarez.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite