Casa Nanu Muscel, verdict la finalul lunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa Nanu Muscel, situată în Piaţa Romană
Casa Nanu Muscel, situată în Piaţa Romană

Un verdict în cazul dosarului Casei Nanu Muscel va fi dat la finalul acestei luni, a declarat pentru Agenţia de presă News.ro rectorul Academiei de Studii Economice, Nicolae Istudor, după ce instituţia pe care o conduce a prezentat încă o dată planul la Ministerul Culturii, care ”pare să fi înţeles proiectul”.

O întâlnire între reprezentanţi ai ASE şi cei ai Ministerului Culturii a avut loc săptămâna trecută. ”Pe 17 noiembrie vom prezenta proiectul în faţa Comisiei Centrale. Probabil vor urma câteva zile de dezbatere, dar la finalul lunii vom avea un răspuns”, a declarat Nicolae Istudor pentru News.ro.

”Cei din minister pare să fi înţeles proiectul. Am discutat cu doamna Oana Bogdan, care este arhitect, şi ne-a spus că fotografia prezentată în dosar induce în eroare. Ne-a spus că trebuie să prezentăm proiectul aşa cum a fost aprobat”, a mai spus rectorul.

Nicolae Istudor a mai declarat joi pentru News.ro că şantierului din Piaţa Romană Nr. 7 este organizat pentru a renova clădirea, nu a o distruge. ”Noi vrem să renovăm, nu vrem să distrugem”, a menţionat el.
Pe 31 martie, ministrul Culturii Vlad Alexandrescu a cerut Direcţiei pentru Cultură a Municipiului Bucureşti să oprească lucrările la Casa Nanu Muscel, din Piaţa Romană, monument istoric, deoarece au fost făcute intervenţii fără aviz.

”Casa Nanu Muscel este unul dintre subiectele tratate de Comisia Monumentelor. Noi lăsăm comisia să lucreze şi veţi afla rezultatele”,

a fost răspunsul secretarului de stat Oana Bogdan după şapte luni.

La începutul lunii aprilie, Inspectoratul Regional de Construcţii Bucureşti - Ilfov a dispus încetarea lucrărilor la casa Nanu-Muscel din Piaţa Romană Nr. 7, după ce a constatat o serie de nereguli, în cadrul unui control efectuat pe 1 aprilie, ca urmare a solicitării primite de la ministrul Culturii Vlad Alexandrescu, se arăta într-un răspuns oficial transmis agenţiei de presă News.ro de reprezentanţii instituţiei.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite