“Carpathian Garden”, de Radu Iacoban - cel mai bun spectacol la Undercloud 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spectacolul “Carpathian Garden”, o satiră contemporană cu Radu Iacoban (text şi regie) şi Tudor Aaron Istodor, a primit Premiul pentru cel mai bun spectacol în cadrul Undercloud, primul festival românesc de teatru independent.

Undercloud este primul festival romanesc de teatru independent care promovează, din anul 2008, mişcarea teatrală independentă din România. Anul acesta este prima ediţie internaţională şi primul an în care festivalul se transformă în bursa de spectacole. În cadrul ediţiei de anul acesta (1-11 septembrie 2014) au fost prezentate la Muzeul Ţăranului Român 32 de spectacole, producţii ale teatrelor independente din Bucureşti şi spectacole din Marea Britanie, Franţa şi Ungaria.

Joi, în ultima zi a festivalului, au fost decernate premiile Undercloud, stabilite de juriul format din Sanda Manu - regizor, George Ivaşcu - actor şi directorul Teatrului Metropolis, Irina Ionescu - teatrolog, Ludmila Patlanjoglu - critic de teatru, Cristina Bazavan - jurnalist, blogger.

La categoria "cel mai bun actor" au fost oferite două premii, pentru Tudor Aaron Istodor (rolurile din "Voyeur", de Claudiu Istodor, şi "Carpathian Garden", de Radu Iacoban) şi Richard Bovnoczki, pentru rolul Mitch din "Un tramvai numit dorinţă" (regia Andrei şi Andreea Grosu).

Premiul pentru cea mai bună regie a mers la Andrei şi Andreea Grosu, pentru spectacolul "Un tramvai numit dorinţă", producţie Unteatru, iar cel mai bun spectacol a fost desemnat "Carpathian Garden", scris şi regizat de Radu Iacoban, care şi joacă în spectacol, alături de Tudor Aaron Istodor.

Premiul Undercloud a mers anul acesta către un producător - Teatrul Act, primul teatru independent cu sală proprie după 1989, care susţine de aproape 20 de ani producţiile de gen, punând accentul pe dramaturgia contemporană.

De asemenea, premiul juriului a fost acordat spectacolului "2 liniuţe" regizat de Lia Bugnar.

Premiul publicului, pentru cel mai bine vândut spectacol, a mers la "Vocea umană" (regia Sanda Manu), un one-woman show cu Oana Pellea, care a fost nominalizată pentru acest rol la premiul UNITER (Uniunea Teatrală din România) pentru cea mai bună actriţă în 2011. Spectacolul s-a jucat şi la Teatrul Cockpit din centrul Londrei.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite