„Caravana filmului românesc”, la Salina din Turda

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine din filmul „Nunta mută”, de Horaţiu Mălăele
Imagine din filmul „Nunta mută”, de Horaţiu Mălăele

Cele mai frumoase comedii clasice româneşti vor ajunge în perioada 26 - 28 iunie la Turda, cu „Caravana filmului românesc”, un important proiect care îşi propune să ducă filmul românesc în ţară.

„Nunta mută” (2008), de Horaţiu Mălăele, „Divorţ din dragoste” (1991), de Andrei Blaier, şi „Toamna bobocilor” (1975), de Mircea Moldovan se numără printre lungmetrajele care vor putea fi vizionate în secţiunea „Capodopere ale cinematografiei naţionale” în cadrul Caravanei filmului românesc. Publicul va putea astfel să îi revadă, pe un ecran de dimensiuni impresionante, pe unii dintre cei mai iubişi actori de comedie, de la Marin Moraru, la Draga Olteanu Matei, Sebastian Papaiani, Tamara Buciuceanu sau Valentin Teodosiu, se arată într-un comunicat de presă.

Proiecţiile au loc în aer liber, în Centrul Pietonal, lângă statuia lui Avram Iancu, începând cu ora 21.00, iar publicul are acces gratuit.

Din programul dedicat copiilor fac parte pelicule ca „Dumbrava minunată” (1980), de Gheorghe Naghi, „Amintiri din copilărie” (1964), „Mama” (1977) şi „Veronica” (1972), de Elisabeta Bostan. Filmele pot fi vizionate la Salina Turda, sâmbătă şi duminică, de la orele 10.00 şi 12.00. Vizionarea acestora este gratuită, dar accesul la Salină se face pe bază de bilet.

„Caravana filmului românesc” este un proiect iniţiat şi derulat de Asociaţia CineCultura şi MDV Audio Studio.

În cei doi ani de existenţă, „Caravana ” s-a oprit în Ploieşti, Constanţa, Oneşti, Mangalia, Fălticeni, Alba Iulia, Gura Humorului, Cluj-Napoca, Zalău, Reşiţa, Corabia, Târgu-Jiu, Slatina şi Bucureşti, ajungând la un număr total de aproximativ 44.500 de spectatori.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite