„Câini“, descoperirea europeană a anului VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Ivanov, într-un excelent rol negativ
Vlad Ivanov, într-un excelent rol negativ

Thriller-ul „Câini“, în regia lui Bogdan Mirică, a fost nominalizat la trofeul European Discovery 2016 – Prix FIPRESCI, la Premiile Academiei Europene de Film. Cea de-a 29-a ediţie a galei va avea loc pe 10 decembrie în Wroclaw (Polonia).

 Trofeul se acordă în fiecare an unui cineast talentat care a debutat în forţă în lungmetraj. Bogdan Mirică a fost remarcat la Cannes, unde a obţinut Premiul criticii – FIPRESCI, apoi la TIFF, unde a câştigat Trofeul Transilvania, şi la Sarajevo, unde „Câini“ a obţinut două distincţii importante. 

Nominalizările pentru Descoperirea Europeană a Anului au fost decise de un comitet format din critici şi membri ai Academiei Europene de Film, iar câştigătorul va fi votat de cei circa 3000 de membri ai Academiei Europene de Film. „Câini“ este una dintre cele cinci descoperiri ale anului, alături de „Liebmann“ (r. Jules Herrmann), „Sand Storm“ (r. Elite Zexer), „The Happiest Day in the Life of Ollie Maki“ (r. Juho Kuosmanen) şi „Thirst“ (r. Svetla Tsotsorkova). 

Publicul din România îl va putea vedea începând de vineri, 23 septembrie, când filmul va ajunge în peste 70 de cinematografe din 34 de oraşe. Spectatorii îi vor vedea pe marele ecran pe: Dragoş Bucur, Vlad Ivanov şi Gheorghe Visu, alături de Teodor Corban, Raluca Aprodu, Costel Caşcaval, Constantin Cojocaru, Emilian Oprea, Cătălin Paraschiv, Andrei Ciopec. 

Joi, 22 septembrie, va avea loc o avanpremieră specială la Teatrul de Vară din Herăstrău, de la 20.30. Spectatorii îi vor avea alături pe actorii Dragoş Bucur, Vlad Ivanov, Gheorghe Visu, Raluca Aprodu, Emilian Oprea, Teodor Corban, Costel Caşcaval sau Constantin Cojocaru, dar şi pe regizorul Bogdan Mirică şi membri ai echipei. Proiecţii de gală în prezenţa echipei sunt programate şi la Iaşi (miercuri, 21 septembrie, de la 18.00 şi 20.30, Casa de Cultură a Studenţilor), Târgu-Mureş (vineri, 23 septembrie, ora 21.15, Palatul Culturii, la TIFF Mureş), Cluj-Napoca (sâmbătă, 24 septembrie, ora 20.00, Cinema Florin Piersic).

Acţiunea filmului este plasată în apropierea graniţei cu Ucraina. Roman, un tânăr de la oraş, ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moştenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moşiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite