Biserică sfinţită cu strigături. Jandarmii au intervenit în timpul slujbei ţinute de Patriarhul Daniel. Gabriela Firea a asistat evlavioasă la moment

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmi şi sfinţi
Jandarmi şi sfinţi

Suntem pe primul loc în Uniunea Europeană la crezutul în Dumnezeu. Şi totuşi, creştinii din ţara noastră ştiu foarte puţin despre religia pe care o practică. Reportajul video de la sfinţirea altarului bisericii Sfântul Antim, din Bucureşti, surprinde acest paradox care s-a lipit de români: pe cât de firave le sunt cunoştinţele despre cele sfinte, pe atât de mult îşi doresc să ajungă în preajma icoanelor şi a altarului.

La sfinţirea Altarului Bisericii Sfântul Antim (de la a cărui moarte s-au împlinit 300 de ani) a participat Patriarhul Daniel, care a ţinut o slujbă alături de Patriarhul Ioan al X-lea, Mitropolit de Rustavi, Georgia (întrucât Sfântul Antim a avut origini georgiene). La ceremonie a fost prezentă şi Gabriela Firea, primarul general al Capitalei. Ea a fost însoţită de Daniel Florea, primarul Sectorului 5, pe raza căruia se află biserica Sfântul Antim. Oamenii au început să facă scandal când au văzut că oficialităţile şi mai mulţi preoţi au putut intra în biserică, iar pentru ceilalţi accesul a fost interzis, fiind lăsaţi să stea în ploaie. Spiritele au fost calmate de intervenţia energică a jandarmilor.

Ceremoniile continuă astăzi şi mâine la Mănăstirea Antim din Râmnicu-Vâlcea, unde Patriarhul Daniel, împreună cu delegaţiile Patriarhiei Antiohiei şi Patriarhiei Georgiei, vor oficia slujba de târnosire a noii biserici.  

CITEŞTE ŞI: Cine a fost Sfântul Antim Ivireanul

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite