Biletele pentru Festivalul George Enescu se pun în vânzare la ora 12.00. Care sunt marile orchestre care vin la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Opera

Festivalul Internaţional George Enescu 2021 este programat să aibă loc între 28 august şi 26 septembrie 2021, cu un program artistic, susţinut de 3500 de artişti străini şi români, pe o durată record de 4 săptămâni, dar şi cu măsuri care să reducă riscurile de sănătate pentru spectatori, artişti şi organizatori.

Biletele pentru ediţia a 25-a a Festivalului George Enescu se pun luni în vânzare.

Astfel, la Bucureşti vor veni orchestre de top precum London Symphony Orchestra, London Philharmonic Orchestra, Academy of St Martin in the Fields; Orchestra Naţională a Franţei, dirijată de noul ei director, Cristian Măcelaru; Filarmonica din München cu Valery Gergiev dirijor; Orchestra Del Teatro Alla Scala din Milano, cu un program special şi cu un dirijor care vine pentru prima dată în România, Andrés Orozco-Estrada; Orchestra Les Dissonances, cu David Grimal dirijor şi solist; Royal Concertgebouw Orchestra cu doi dirijori – Daniel Harding şi Alan Gilbert, precum şi Rotterdam Philharmonic Orchestra, sub bagheta directorului artistic Lahav Shani. 

De asemenea, vor veni solişti cunoscuţi precum violoniştii Maxim Vengerov, Patricia Kopatchinskaja, Joshua Bell; violoncelista americană Alisa Weilerstein, pentru prima dată în România; fraţii Renaud Capuçon (vioară) şi Gautier Capuçon (violoncel), violoniştii Leonidas Kavakos, Dmitry Sitkovetsky; contratenorul Philippe Jaroussky; Mezzo-soprana Joyce DiDonato şi soprana Sonya Yoncheva. La pian sunt anunţaţi artişti de prestigiu, care au mai fost prezenţi în Festival: Denis Matsuev, Jean Yves Thibaudet, Yuja Wang, Khatia Buniatishvili, Maria João Pires, Kirill Gerstein.

Iubitorii muzicii clasice îşi pot cumpăra bilete la ediţia aniversară a Festivalului Internaţional George Enescu, începând de luni, 19 iulie, de la ora 12.00, cu menţiunea că accesul la concerte se va face doar cu îndeplinirea unor condiţii sanitare, în funcţie de sală şi de numărul de locuri disponibile în condiţii de pandemie. Vânzarea se va face în reţeaua Eventim, pe platforma www.eventim.ro şi la un punct de vânzare care va fi creat special la Ateneu.

Puteţi găsi informaţii despre procedura de achiziţionare, precum şi de condiţiile de acces pe site-ul Festivalului, secţiunea Bilete.  Este posibil ca, din cauza pandemiei, să apară schimbări în program. Accesul în sălile de concerte se va face cu respectarea condiţiilor sanitare, iar purtarea măştii va fi obligatorie.

Programul complet poate fi găsit pe site-ul festivalenescu.ro.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite