Bilete de mii de lire sterline pentru spectacolul „Harry Potter”. Producătorii de la Londra nu permit accesul pentru cei care cumpără tichete la suprapreţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bilet pentru spectacolul de teatru "Harry Potter şi copilul blestemat", jucat la Londra, care în mod normal are preţul de până la 70 de lire sterline, se află în vânzare pe un site secundar, la preţul de 6.200 de lire sterline, potrivit bbc.com.

Aproximativ 60 de persoane nu au putut intra în sala de spectacol, după ce organizatorii au descoperit că acestea au cumpărat bilete de la retaileri neutorizaţi.

Angajaţilor Palace Theatre din Londra li s-a spus să împiedice accesul la spectacol oricărei persoane care a cumpărat bilete ce au fost revândute.

Producătorii Sonia Friedman şi Colin Callender au spus că iau în serios această problemă - vânzarea biletelor de către retaileri neautorizaţi.

”Prioritatea noastră este să ne protejăm consumatorii şi facem tot ce putem pentru a combate această problemă. Încă de la început, accesibilitatea biletelor a fost extrem de importantă pentru noi. Deja am identificat şi am refuzat accesul la spectacol unui număr considerabil de persoane care au cumpărat bilete prin intermediul unor site-uri unde erau revândute şi vom continua să identificăm retailerii neautorizaţi şi să refuzăm accesul oricărei persoane care a cumpărat bilet, în cunoştinţă de cauză, în acest fel”, au transmis cei doi.

În medie, angajaţii teatrului au refuzat accesul unei persoane pe zi din această cauză, încă din luna iunie.

Biletele la spectacolul format din două părţi sunt foarte căutate, iar fanii au criticat retailerii care le vând la preţuri exorbitante.

Deşi legea permite ca biletele să fie revândute, producătorii avertizează că orice bilet care pus în vânzare pe internet, în ziare sau în alte medii devine, automat, ”lipsit de valoare”. Doar biletele cumpărate de pe cele două platforme oficiale de vânzare a biletelor – Nimax şi ATG, sunt valide.

Spectacolul este sold out, deşi se organizează loterii online în fiecare vineri, prin care sunt puse în vânzare 40 de bilete pentru fiecare reprezentaţie din următoarea săptămână.

Un bilet scos la vânzare pe site-ul Viagogo, pentru o parte din spectacol, are preţul de peste 6.200 de lire sterline, iar site-ul Stubhub oferă două bilete pentru cele două părţi ale spectaolului, pentru aproximativ 5.000 de lire sterline fiecare.

În timp ce Viagogo nu a comentat, reprezentanţii StubHub au declarat anterior că vânzările sale sunt conduse de ”cerere şi ofertă”, iar vânzătorii stabilesc preţurile în funcţie de ceea ce consider că piaţa va suporta.

Între timp, scenariul spectacolului de teatru, scris de Jack Thorne şi aprobat de JK Rowling, autoarea cărţilor ”Harry Potter”, a devenit cartea cu cele mai rapide vânzări din Marea Britanie, în ultimul  deceniu.

Criticii literari s-au plâns, însă, că scenariul acestei piese de teatru reprezintă ”o experienţă incompletă”, iar povestea are nevoie ”de a fi văzută”. Cu toate acestea, criticii de teatru au oferit acestui spectacol, ce a avut premiera la Londra la sfârşitul lunii iulie, scorul maxim - cinci stele.

Spectacolul de teatru ”Harry Potter and the Cursed Child”, regizat de John Tiffany, care a avut premiera pe 30 iulie, îl prezintă pe vrăjitorul Harry Potter la o vârstă adultă, căsătorit şi cu trei copii, care lucrează la Ministerul Magiei, dar şi aventurile prin care trec fiii lui Harry Potter şi Draco Malfoy - Albus respectiv Scorpius.

J.K. Rowling este una dintre cele mai cunoscute scriitoare din lume, care a devenit celebră cu romanele din seria ”Harry Potter”. Această franciză literară include şapte volume, care au fost traduse în 67 de limbi şi s-au vândut în peste 450 de milioane de copii. Cărţile din această serie au stat la baza realizării a opt lungmetraje, care au generat încasări de peste 7 miliarde de dolari pe plan mondial.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite