Autorul spaniol Felix J. Palma vine în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scriitorul Felix Palma vine în România  FOTO elmapadelcielo.com
Scriitorul Felix Palma vine în România  FOTO elmapadelcielo.com

„Harta cerului”, de Felix J. Palma, este cartea care se va lansa la Editura Trei, miercuri, 26 octombrie, de la ora 18.00. Pentru prima dată în România, autorul cărţii vine să îşi întâlnescă cititorii, la Librăria Cărtureşti Verona.

Alături de scriitor vor fi prezenţi: Excelenţa Sa Estanislao de Grandes Pascual, Ambasadorul Spaniei în România, directorul Institutului Cervantes, Juan Carlos Vidal García, criticul literar Dan C. Mihăilescu, traducătoarea Ana Maria Tamaş şi directorul editorial al Editurii Trei, Magdalena Mărculescu.

Acţiunea cărţii

Volumul cel mai nou al lui Palma aduce în atenţia cititorilor un bărbat, care în vara anului 1835, a făcut lumea să viseze, susţinând ca Luna e locuită de unicorni, de oameni-lilieci şi alte fiinţe fantastice.

Dupa mai bine de 70 de ani, strănepoata lui, Emma Harlow, ştie că se va putea îndrăgosti numai de cineva care, ca şi străbunicul ei, să fie în stare să înflăcăreze imaginaţia contemporanilor.

Pentru aceasta îi cere milionarului Montgomery Gilmore, cel mai neobosit pretendent al ei, să reproducă invazia marţiană descrisă de H. G. Wells in romanul „Războiul lumilor”. Iar pentru Gilmore, nimic nu e imposibil: marţienii vor invada Pămantul, chiar dacă, de data aceasta, va fi din iubire.

„Cititorii care se vor aventura în această călătorie vor fi recompensaţi cu prisosinţă. Felix Palma împleteşte istoria şi fantasticul într-o poveste de dragoste impresionantă, condimentată cu nenumărate aventuri", spune „Booklist”.

Cartea are preţul de 59 de lei, la Editura Trei.

Despre autor

Felix J. Palma este unul dintre cei mai originali scriitori spanioli, iar una dintre mărcile scrisului său este aceea de a insera fantasticul în cotidian. A publicat cinci cărţi de povestiri, care i-au adus multe premii, printre care Premiul Tiflos în 2001 şi Premiul Iberoamericano în 2003.

„Harta cerului” face parte dintr-o trilogie. Prima parte a trilogiei, „Harta timpului”, a fost recompensată cu prestigiosul Premiu Ateneo de Sevilla în 2008. Publicată în peste 25 de ţări, ea l-a consacrat definitiv pe Felix J. Palma ca prozator. „Harta timpului”, a apărut la Editura Trei, în 2011.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite