Astăzi se deschide Bookfest. Aniversare un sfert de secol Nemira, la Adevărul Live, de la ora 13.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Nicolau conduce editura Nemira, care aniversează 25 de ani de la înfiinţare   FOTO: Marian Iliescu
Ana Nicolau conduce editura Nemira, care aniversează 25 de ani de la înfiinţare   FOTO: Marian Iliescu

Astăzi, la Romexpo, se deschide o nouă ediţie a Salonului de Carte Bookfest. În acelaşi timp, evenimente importante au loc în această perioadă: editura Nemira aniversează 25 de ani de la înfiinţare, iar poliţistul Marian Godină lansează o carte pentru copii.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul LIVE

La un sfert de secol de existenţă, Editura Nemira, unul dintre cele mai puternice branduri editoriale din România, înfiinţată în 1991 de Valentin Nicolau, este condusă azi de fiica lui, Ana Nicolau.

Unul dintre cei mai tineri manageri de pe piaţa de carte din România, Ana Nicolau vorbeşte despre dificultăţile din lumea editorială şi despre povestea celor 25 de ani de existenţă, o editură care are aproape vârsta ei. Pe 22 iulie 1991, Valentin Nicolau punea bazele editurii Nemira, pornind astfel într-o mare aventură prin lumea cărţilor.

Cei 25 de ani de la înfiinţare sunt sărbătoriţi la cu evenimente speciale la Salonul de carte Bookfest care se deschide astăzi, la Romexpo, şi cu surprize pentru cititori în toate librăriile din ţară pe parcursul lunilor iunie şi iulie.  În decursul celor 25 de ani, Nemira  a adus în casele cititorilor peste 20 de milioane de volume şi 1500 de autori, unii dintre ei traduşi pentru prima dată la noi, precum Michel Houellebecq, Pascal Bruckner, Paul Coelho, Alessandro Baricco, John Kennedy Toole, George R.R. Martin, Philip K. Dick, Stephen King sau Frank Herbert.

Ana Nicolau e va afla în studioul Adevărul Live, de la ora 13.00.

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri