Înaintea întâlnirii cu publicul la TIFF, actorul Levente Molnar se destăinuie la Adevărul Live. Cum să faci din copil - cinefil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Levente Molnar şi Premiul Oscar
Levente Molnar şi Premiul Oscar

Prezent la TIFF 2016, unde va avea o întâlnire cu publicul, astăzi, de la ora 17.00, la TIFF Lounge, actorul Levente Molnar, cunoscut pentru rolul din "Fiul lui Saul", premiat cu Oscar pentru cel mai bun film străin, va fi invitat la Adevărul Live, la ora 14.00, într-o transmisiune directă din Cluj Napoca.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul LIVE

Tot în cadrul transmisiunii de la TIFF, Ramona Şărbu (foto jos) va vorbi despre felul în care se poate face din copil un cinefil, prin intermediul EducaTIFF, programul de educaţie cinematografică pentru elevi iniţiat în 2009, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) din Cluj-Napoca.

EducaTIFF este primul program de educaţie media şi cinematografică, ce a debutat cu scopul de a (re)aprinde pasiunea publicului tânăr şi foarte tânăr pentru magia artei cinematografice şi de a influenţa primii paşii către o agendă solidă şi coerentă de programe şcolare de educaţie media. 

image

Educaţia cinematografică stimulează învăţarea şi percepţia critică, analizele şi dezbaterile asupra emoţiilor şi topicilor stârnite de filme. De asemenea, prin educaţia cinematografică, copiii şi tinerii devin capabili să folosească filmul ca sprijin al propriei creativităţi, iar industria filmului trebuie să le respecte opiniile.

Programul EducaTIFF cuprinde proiecţii de film special alese pentru copii şi adolescenţi, însoţite de materiale didactice şi urmate de dezbateri; seminarii de critică de film; lecţii de cinema; ateliere de film pentru elevi; competiţie Tineri Critici de Film. 

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite