Angela Gheorghiu divorţează de Roberto Alagna: „Am hotărât de comun acord“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celebra soprană povesteşte despre despărţirea de Alagna, dar şi despre cum şi-a petrecut sărbătorile în România într-un interviu acordat pentru Mediafax. Cei doi au cântat împreună în vară anul trecut, într-o reprezentaţie aniversară a operei „La Boheme“, la Londra.

„Încep anul cu o nouă identitate!“, povesteşte Angela Gheorghiu  în interviu. „Am hotărât de comun acord şi în deplină prietenie cu Roberto Alagna divorţul iminent, ce se va pronunţa cât de curând. Fiecare are şi va avea drumul său. Nu excludem să avem spectacole împreună, în mod natural, cum o facem cu toţi colegii noştri ca şi până acum“, adaugă soprana care s-a căsătorit cu tenorul Roberto Alagna în anul 1996. De-a lungul timpului, relaţia celor doi a avut mai multe perioade tensionate. Într-un interviu acordat pentru „Adevărul“, soprana mărturisea mai de mult, cu trimitere la condiţia de artist şi la relaţia sa cu Alagna: „Ne jucăm şi ne prefacem că suntem normali“.

De asemenea, Angela Gheorghiu a mai urcat pe scenă alături de Roberto Alagna în martie anul trecut , la Maison de la Mutualite din Paris, în aprilie, pentru un recital extraordinar susţinut la Buenos Aires şi în octombrie, la Gala extraordinară de Operă, în prezenţa familiei regale britanice.

Soprana vorbeşte în interviul acordat pentru Mediafax şi despre vacanţa de sărbători petrecută în România, dar şi despre viitoarele proiecte româneşti. Aceasta va mai rămâne pentru câteva zile în Capitală ca să definitiveze discuţiile cu primarul Sorin Oprescu pentru proiectul sălii Auditorum, „un prouect la care visez de o viaţă“. 

„Voi încerca cu toate forţele să ajut, să fim, din acest punct de vedere, în rândul tuturor ţărilor în care am fost şi care au săli de concerte din cele mai îndrăzneţe şi splendide, din toate punctele de vedere. România ar fi ultima ţară din Europa fără o astfel de clădire la parametri moderni. Sper că românii din ţară şi de pretutindeni, oamenii de afaceri, ca şi cei din lumea politică, socială, culturală şi nu în ultimul rând religioasă vor înţelege perfect acest demers absolut necesar. O naţiune trăieşte, prin creaţia culturală, sub toate formele ei. Îi invit să ni se alăture, pentru a crea un lăcaş de cultură demn pentru România, o ţară care a avut, are şi va avea talente de prim rang“, mărturiseşte Angela Gheorghiu.

În primăvară, Angela Gheorghiu va concerta alături de pianistul Dan Grigore la celebrul Teatro alla Scala din Milano. „La Milano va fi foarte multă muzică românească. Mi se pare firesc pentru că totdeauna un artist liric îşi cântă cu cel mai mult aplomb şi adevăr muzica ţării natale“, mai spune soprana.

Interviul acordat pentru Agenţia de presă Mediafax este realizat de reporterul Oana Ghiţă.

Soprana Angela Gheorghiu, născută la Adjud, este cunoscută în toată lumea. Şi-a făcut debutul internaţional în 1992, la Royal Opera House Covent Garden, în „La Bohème“, la Metropolitan Opera din New York şi la Opera de Stat din Viena. La Royal Opera House Covent Garden a cântat pentru prima dată în mult aclamata „La Traviata“, în 1994, când BBC a difuzat această operă. „S-a născut o stea“, remarca presa, în acea perioadă.

În octombrie 2012, Angela Gheorghiu a primit Medalia „Nihil Sine Deo“ din partea Regelui Mihai I al României, pentru promovarea valorilor culturii româneşti în străinătate.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite