Agenda culturală europeană

0
0

Săptămâna 1-7 august.

Bayreuth (Teatrul Bayreuth) Festivalul „Richard Wagner"

Astăzi începe ediţia din 2011 a renumitului festival iniţiat de compozitorul Richard Wagner (foto), căruia îi este dedicat. Anul acesta evenimentul se desfăşoară în perioda 1-5 august şi a ajuns la ediţia cu numărul 100. Ca în fiecare an, aici pot fi ascultate cele mai importante voci wagneriene ale momentului, sub conducerea unor dirijori de prestigiu. Preţul biletelor: între 15 şi 280 de euro.

Edinburgh: Edinburgh Art Festival

Ediţia din acest an a festivelului artelor din capitala Scoţiei, cea mai amplă manifestare de gen din lume, va avea loc între 5 şi 29 august. În 2011, oferta este mai bogată ca niciodată: 2.542 de spectacole în care vor juca 21.192 de artişti. Printre trupele de renume pe care le pot vedea spectatorii se numără cea a Teatrului Liber din Belarus sau cea a Companiei „Team" de la New York. Spectacolelor de teatru li se adaugă nenumărate ateliere, conferinţe, dezbateri, expoziţii şi concerte. Manifestările se vor desfăşura atât în sălile de spectacol, cât şi în zeci de spaţii neconvenţionale: parcuri, baruri, ateliere de pictură etc. Preţul biletelor: între 10 şi 68 de lire sterline. Studenţii au reducere de 50% la anumite evenimente.

Liverpool (Tate Museum): Expoziţia „René Magritte: The Pleasure Principle"/ „René Magritte: Principiul plăcerii"

Evenimentul îşi propune să scoată la lumină ceea ce se ascunde dincolo de stilul inconfundabil al pictorului, care a influenţat decisiv arta secolului XX. Curatorii au ales să se axeze pe aspecte mai puţin cunoscute ale operei şi ale vieţii artistului. Aceasta este cea mai amplă expoziţie dedicată artei suprarealistului belgian în Anglia ultimelor decenii şi cuprinde colaje, desene şi tablouri. Evenimentul îşi aşteaptă vizitatorii până la 16 octombrie în fiecare zi, mai puţin lunea. Preţurile biletor: între 7 şi 9 lire sterline.

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite