„Aferim!” şi „De ce eu?”, la Festivalul de Film Românesc de la Londra

0
0
Imagine din filmul „Aferim!”
Imagine din filmul „Aferim!”

Festivalul de Film Românesc de la Londra, una dintre cele mai importante manifestări dedicate culturii române la Londra, va duce în caiptala Marii Britanii producţii importante şi premiate, printre care „Aferim!” de Radu Jude, „De ce eu?” de Tudor Giurgiu şi „Comoara” de Corneliu Porumboiu

Evenimentul, aflat la cea de-a 12-a ediţie, va avea loc în perioada 30 noiembrie - 6 decembrie şi va prezenta publicului britanic o selecţie de pelicule, precum „Aferim!” de Radu Jude, „De ce eu?” de Tudor Giurgiu şi „Comoara” de Corneliu Porumboiu.

Invitaţi speciali din România vor fi prezenţi la proiecţii şi evenimente conexe festivalului. Între aceştia se numără regizorul Stere Gulea („Moromeţii”), actorii Andreea Vasile („De ce eu?”) şi Toma Cuzin („Aferim!” şi „Comoara”), scenaristul Alexandru Baciu („Un etaj mai jos”) şi producătoarea Florentina Onea („Box”), se arată într-un comunicat al organizatorilor.

„Festivalul de Film Românesc de la Londra este un brand care a împlinit doisprezece ani. Un eveniment de tradiţie, care se bucură de o audienţă foarte dedicată. Când a fost iniţiat FFR, în 2003, Noul Val al cinematografiei româneşti tocmai se lansa, aducând în prim plan actori şi regizori remarcabili. Susţinut şi insiprat de aceste noi talente extraordinare, festivalul a devenit din ce în ce mai puternic. FFR a crescut constant, prin prezentarea unor producţii cinematografice româneşti foarte diverse, de cea mai bună calitate”, a declarat Ramona Mitrică, director al festivalului.

Festivalul va avea tema „Poveşti neîncheiate” şi va prezenta o selecţie a celor mai importante titluri din cinematografia noastră, în spaţiul uneia dintre cele mai cunoscute săli de cinema din Londra: Curzon Soho.

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite