"Aferim!", două premii în două festivaluri europene de film

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aferim! câştigă premii în tot mai multe festivaluri             FOTO: Florin Ghioca
Aferim! câştigă premii în tot mai multe festivaluri             FOTO: Florin Ghioca

Lungmetrajul "Aferim!" a câştigat premiul pentru cea mai bună imagine - realizată de Marius Panduru - la Festivalul Filmului Francofon de la Namur, care s-a desfăşurat între 2 şi 9 octombrie, în Belgia. De asemenea, filmul lui Radu Jude a primit Premiul Publicului la Festivalul Let's CEE, care s-a desfăşurat la Viena, în Austria.

ADN Studio a oferit directorului de imagine al filmului "Aferim!", Marius Panduru, premiul pentru cea mai bună imagine (Bayard d'Or de la Meilleure photographie), în valorare de 2.500 de euro, se arată pe site-ul festivalului.

ada solomon si cuzin toma

Lungmetrajul "Aferim!" (2015), de Radu Jude, invită publicul să vizioneze, la 200 de ani de la data întâmplărilor, realitatea unei istorii incomode. Unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani, "Aferim!" este un un film istoric a cărui acţiune are loc în Ţara Românească în 1835. Zapciul Costandin, însoţit de fiul său, caută un rob fugar. Filmul a primit premiul Ursul de Argint la ediţia din acest an a Festivalului de la Berlin şi este propunerea României pentru Oscarul pentru cel mai bun film străin.

De asemenea, "Aferim!" s-a bucurat de aprecierea cinefililor, primind Premiul Publicului la LET'S CEE Film Festival din Viena. Diploma a fost primită de producătoarea filmului, Ada Solomon, care a fost însoţită de actorul Cuzin Toma (foto dreapta).

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite