„Adevărul“ vă aduce colecţia „Filme de Paşte“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi se lansează seria cu cele mai vizionate filme despre Iisus Hristos. Primul DVD este „Patimile lui Hristos“, la preţul de 11,99 lei. Vinerea viitoare veţi putea achiziţiona împreună cu ziarul, la acelaşi preţ, prima parte a cunoscutului miniserial de televiziune „Iisus din Nazareth“.

Colecţia „Filme de Paşte" se va încheia la 29 aprilie. Următorul DVD din colecţie conţine prima parte a filmului „Iisus din ­Nazareth" (1977) în regia lui Franco Zeffirelli şi va fi distribuit cu „Adevărul" la 8 aprilie. Miniserialul de televiziune „Iisus din Nazareth", cu o durată de mai bine de şase ore, îi are în distribuţie pe actorii Robert Powell, Laurence Olivier, Anthony Quinn şi Christopher Plummer şi a fost realizat la cererea Papei Paul al VI-lea.

Una dintre cele mai marcante producţii de gen, „Iisus din Nazareth" a produs vâlvă la momentul lansării şi a devenit, în scurt timp, producţia cea mai cunoscută, dar şi cea mai bună dedicată vieţii lui Iisus Hristos.

„Iisus nu mi-a controlat viaţa"

Criticii se referă şi astăzi la filmul lui ­Zeffirelli ca la o capodoperă cu „cadre impresionante", iar Robert Powell, interpretul rolului lui Iisus, a ajuns legendar: despre Powell s-a spus că este cel mai bun personificator al personajului biblic. Dar nu puţini au fost şi cei care au speculat că acest rol l-ar fi dezechilibrat psihic.

Într-un interviu acordat pentru „Adevărul literar şi artistic", în 2002, când actorul a venit în România, Powell a dezminţit zvonurile: „Iisus nu mi-a controlat viaţa, altfel aş fi înnebunit!".

În România, „Iisus din Nazareth" a circulat înainte de căderea comunismului pe casete video, iar după evenimentele din decembrie 1989 a fost transmis la televiziune, în fiecare an. Regizorul Franco Zeffirelli este unul dintre cei mai cunoscuţi artişti ­italieni. 

image
image
CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite