Actriţa Kirsten Dunst, debut regizoral cu o adaptare după Sylvia Plath

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actriţa, de-acum şi regizoarea, Kirsten Dunst
Actriţa, de-acum şi regizoarea, Kirsten Dunst

Actriţa Kirsten Dunst va debuta ca regizor cu un film după cartea „Clopotul de sticlă“, de Sylvia Plath, care o va avea pe Dakota Fanning în rolul principal.

Sylvia Plath a scris ”Clopotul de sticlă / The Bell Jar” în ianuarie 1963, iar prima ecranizare a acestui roman a fost realizată în 1979, în regia lui Larry Peerce, cu Marilyn Hassett.

Kirsten Dunst a scris scenariul pentru acest lungmetraj de debut împreună cu Nellie Kim, în timp ce Dakota Fanning va produce filmul alături de Lizzie Friedman, Karen Lauder, Greg Little şi Brittany Kahan. Celine Rattray va fi producătorul executiv al peliculei, notează nme.com.

”Clopotul de sticlă” este singurul roman scris de poeta Sylvia Plath (foto dreapta). Scriitoarea americană s-a sinucis în luna octombrie a anului 1963. Cartea a fost publicată, iniţial, sub numele Victoria Lucas, iar la reeditarea ei, în 1967, a apărut cu semnătura autoarei.

Kirsten Dunst, născută pe 30 aprilie 1982, este o actriţă americană care a devenit cunoscută, încă de la vârsta de 12 ani, odată cu rolul interpretat în filmul ”Interviu cu un vampir” (1994), pentru care a fost nominalizată la Globul de Aur. S-a remarcat apoi în câteva filme de mare succes comercial, precum Jumanji”, Sinuciderea fecioarelor/ The Virgin Suicides”, trilogia Omul păianjen” regizată de Sam Raimi, Burlacitele/Bachlorette” şi Marie Antoinette”. A câştigat premiul de interpretare feminină la Cannes cu rolul din lungmetrajul Melancholia” (2011), de Lars von Trier. În 2016, ea a fost membru al juriului competiţiei Festivalului de Film de la Cannes, iar cel mai recent film în care joacă este Midnight Special” (2016), de Jeff Nichols.

sylvia plath
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite