Actriţa Ilinca Tomoroveanu a fost condusă pe ultimul drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Click/Florin Şuler
FOTO Click/Florin Şuler

Sâmbătă, 4 mai, actriţa Ilinca Tomoroveanu a fost înmormântată la Cimitirul Bellu din Bucureşti. Printre cei care şi-au luat rămas bun de la ea s-au numărat actorii Tania Filip, Ion Caramitru şi Adrian Titieni, precum şi regizorii Laurenţiu Damian şi Dan Puican.

GALERIE FOTO

La Cimitirul Bellu din Capitală s-au adunat mai multe personalităţi culturale din România pentru a se despărţi de actriţa Ilinca Tomoroveanu, care a murit joi, 2 mai. Avea 77 de ani şi în ultimul timp a renunţat la scenă din cauza problemelor de sănătate, însă a fost director artistic al Teatrului Naţional Bucureşti (TNB).

Ilinca Tomoroveanu s-a născut pe  21 august 1941 în Bucureşti, a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti şi a jucat în numeroase spectacole de teatru şi filme. Dintre pelicule fac parte „De-aş fi Peter Pan“, în regia lui Gheorghe Naghi  (1991) şi „Dincolo de orizont“, regizat de Ştefan Traian Roman (1978), iar în ce priveşte rolurile teatrale memorabile au fost Silvia Domnişor din „Să nu-ţi faci prăvălie cu scară“, în regia Sandei Manu (1971) şi Naştenka din „Însemnările unui necunoscut“, regizat de Ion Cojar ( 1979). 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite