Actorul Marin Moraru a fost înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Belu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Click/Florin Şuler
FOTO Click/Florin Şuler

Actorul Marin Moraru a fost înmormântat cu onoruri militare, miercuri, pe Aleea Artiştilor din Cimitirul Bellu din Capitală, după o slujbă care a durat aproximativ o oră, oficiată de trei preoţi, la care au participat câteva zeci de persoane.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului a părăsit capela cimitirului în aplauze, iar garda a prezentat onorul la ieşirea din capelă, după care trei salve au fost trase de militarii Brigada 30 Garda ”Mihai Viteazul”.

Numeroşi artişti şi prieteni, dar şi reprezentanţi ai unor instituţii publice, i-au adus un omagiu, miercuri, lui Marin Moraru, la Teatrului Naţional Bucureşti, pe scena căruia actorul a debutat în 1971 şi a jucat peste trei decenii.

Între colegii de breaslă şi prietenii veniţi să îl petreacă pe ultimul drum pe actor s-au aflat Victor Rebengiuc, Mariana Mihuţ, Marcel Iureş, Horaţiu Mălăele, Ion Caramitru, Florina Cercel, Marian Râlea, Florin Zamfirescu, Eugen Cristea, Teodora Vasilescu, Lamia Beligan, Margareta Pâslaru, Ivan Patzaichin, George Mihăiţă şi Gheorghe Visu.

Imagini din spectacolele în care a jucat Marin Moraru au rulat pe un ecran amplasat în foaier, iar printre instituţiile care au depus coroane de flori s-au numărat Uniunea Cineaştilor din România, Guvernul şi Primăria Municipiului Bucureşti.

Marin Moraru a murit, duminică după-amiază, la Spitalul Elias din Bucureşti, la vârsta de 79 de ani.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite